Kastrati nema psihičko oboljenje, neće biti upućena na liječenje

Tužilac Hasan Lukač neće uputiti Višem sudu u Bijelom Polju prijedlog za liječenje optužene već je umjesto njega dostavio tužilački akt kojim se tereti za teško ubistvo djeteta
152 pregleda 0 komentar(a)
Edina Kastrati, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Edina Kastrati, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Ažurirano: 16.08.2018. 17:37h

Osamnestogodišnja Edina Katstrati koja je krajem jula svoje muško dijete staro četiri mjeseca bacila u Plavsku rijeku nije osoba koja ima neko psihičko oboljenje.

To je bio i razlog da tužilac Hasan Lukač ne uputi Višem sudu u Bijelom Polju prijedlog za liječenje optužene već je umjesto njega dostavio tužilački akt kojim se tereti za teško ubistvo djeteta.

"U vezi premeta protiv Kastrati Edine koja je 29.07. 2018 godine nešto oko 18 časova u Plavsku rijeku bacila svoje dijete staro četiri mjeseca sam podigao optužnicu 31.jula 2018 godine sa predlogom za produženje pritvora", kazao je Kalač.

Pritvor je optuženoj produžen ali optužnica tek treba da bude razmotrena. Dva mjeseca nakon ovog zločina građani Plava i dalje s nevjericom pričaju o onome šta se dogodilo u njihovom gradu

"Ja sam jedan od tih koji je pronašao tu bebu, ja sam ga lično pronašao i ne bih davao neke komentare i vršio procjenu i određivao neke kazne za nju", kazao je mještanin Medžit Siriković.

Ne sumnjaju da je je optužena bila u teškoj situaciji ali ističu da je mogla postupiti na druačiji način.

"Naše insitucije se kasno uključuju, postojalo je milion rješenja da ne dođe do toga da se baci", tvrdi Siriković.

"Uslovi života čovjeka navedu na što-šta, ali nije trebala to da uradi, postojali su drugi načini da se spasi", kaže mještanka Zorica Laban.

"I da mi je svoja i da nije to je velika žalost, ali mora biti pritisak na nju radi svojih roditelja i radi tamo đe se udala neka muka je, to ne bi uradio niko živi, ona je trebala da ga pokloni onim ženama koje djecu čekaju", kaže Haljim Đutović, stanovnik Plava.

Kastrati je nakon hapšenja istražiteljima ispričala da je tog petka bebu obukla, nahranila, zamotala u ćebe i otišla iz roditeljske kuće u Plavu.

Tada joj je došla na ideju da dijete baci. Tijelo djeteta pronađeno je pet dana kasnije.

Kao razlog je navela navodno fizičko zlostravljanje od strane njenog nevjenčanog muža da kojim ima i osamnaestomjesečnog sina

Bonus video: