Radojičić: Bilo je propusta, ali to nikoga nije oštetilo

Iz policije saopšteno da se sumnja da su Radojičić i Filipović oštetili budžet opštine Nikšić za iznos od 150.000 eura
51 pregleda 63 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2014. 19:23h

Nikšića policija podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika Opštine Nikšić Nebojše Radojičića (56) i bivšeg predsjednika Komisije za rješavanje stambenih potreba opštinskih funkcionera i rukovodećih lica u lokalnoj upravi Zdravka Filipovića (61) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i opštinski budžet oštetili za iznos od 150.000 eura.

"Sumnja se, da su, N.R. i Z.F. protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja u periodu 2012. godina – april 2013. godine, zaključili ugovore o stambenim kreditima sa šest rukovodećih službenika Opštine Nikšić i na ovaj način oštetili budžet Opštine za iznos od 150.000 eura”, navodi se u saopštenju policije.

TV Vijesti, Darko Bulatović

Ugovori o stambenim kreditima su zaključeni sa bivšim direktorom Agencije za projektovanje i planiranje Živojinom Stanišićem, rukovodiocem Službe predsjednika Opštine Nikšić Slobodankom Roganović, bivšim sekretarom Sekretarijata za društvene djelatnosti Svetlanom Nikčević, rukovodiocem Službe zaštite životne sredine Verom Mirković, bivšim sekretarom Sekretarijata za privredu, razvoj i finansije Mitrom Matijaševićem i direktorom Direkcije za imovinu Roksandom Nikolić.

"Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su sve mjere i radnje na rasvjetlavanju pomenutog događaja preduzeli uz konsultacije sa nadležnim državnim tužiocem”, navodi se u saopštenju policije.

“Policija je ispitivala po prijavi, kontrolisala, i misle da ima tu nekih nepravilnosti. To je predato Tužilaštvu, mi očekujemo njihove dalje poteze", komentarisao je Radojičić za Radio Antena M.

Radojičić kaže da je dao izjavu policiji i priznaje da je u tom poslu bilo propusta.

“Što se mene tiče, služba je pripremala taj ugovor, ja sam to rekao i policiji. Tu ima nekih nesuglasica u odluci, to prihvatamo, sve se to vidi. Ali nije ništa što je oštetilo ni opštinu ni bilo koga drugog", naveo je Radojičić.

Galerija

Bonus video: