Vlada na turneji uoči izbora: Ministri autobusom u Kolašin

Sjednica Vlade biće održana u hotelu “Bjanka”, nezvanično je saopšteno “Vijestima” iz hotela
100 pregleda 37 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2014. 19:28h

Vlada će sljedeća dva dana u Kolašinu održati sjednicu na koju su pozvani i poslanici partija iz vladajuće koalicije, potvrđeno je „Vijestima“ iz više izvora iz Vlade.

To je prvi put da sjednica Vlade bude u nekom gradu na sjeveru Crne Gore u, na šta ukazuju predstavnici opozicije, susret lokalnim izborima u 11 opština koji će se održati vjerovatno krajem maja. Nakon otvaranja pregovora o poglavljima 23. i 24. Vlada je održala sjednicu u prijestonici.

Planirano je da sjednica u Kolašinu bude tematska čiji će dnevni red biti utvrđen na današnjoj redovnoj sjednici kabineta Mila Đukanovića. Moguće je, kako je kazao jedan izvor iz Vlade, da bude riječ o zdravstvu i nekim programskim politikama. „Vijestima“ je u izvršnoj vlasti objašnjeno da je cilj da se prezentuju vladine politike, te da će se slične sjednice održati i u drugim gradovima.

Sjednica Vlade biće održana u hotelu “Bjanka”, nezvanično je saopšteno “Vijestima” iz hotela. To je objektivno i jedini prostor u Kolašinu koji može da primi ministre, njihove saradnike, poslanike...

TV Vijesti, Ana Popivoda

Poslanik Pozitivne Mladen Bojanić kaže da je to novi način zloupotrebe državnih resursa. U SNP su kazali da, ako je to tačno, onda je riječ o gluposti koja neme veze sa radom Vlade, niti saradnjom sa Skupštinom.„To bi bio orginalni politički marketing pred izbore. Vladi bi umjesto toga bilo bolje da radi posao za koji je birana i plaćena...da obezbijedi bolji životni standard i privrednu aktivnost“, kazao je Aleksandar Damjanović (SNP).

Poslanik DF Milutin Đukanović je istakao da Vlada više ne bira sredstva u zloupotrebi državnih organa u predizbornim aktivnostima, pa su sada krenuli kolektivno da obilaze teren:”To je neprimjereno. Mogu davati kakva hoće objašnjenja, ali je jasno da je to miješanje izvršne vlasti u predizborne aktivnosti“.

Idu autobusom

Ministri će sjutra na posebnu sjednicu Vlade zakazanu u Kolašinu ići autobusom, a Vladi niko ne može ograničiti pravo da vodi spoljnu i unutrašnu politiku bez obzira da li je to pred izbore ili ne saopšteno je na konferenciji za novinare.

Ministar pravde Duško Marković je, odgovarajući na pitanje zbog čega je su sjednice u naredna dva dana zakazane u Kolašinu neposredno pred lokalne izbore i da li se na to može gledati kao na zloupotrebu državnih sredstava u predizborne svrhe, kazao da nije dobra praksa da se Vlada stavlja u kontekst političkih dješavanja.

“Vlada je po Ustavu ovlašćena da vodi unutrašnju i spoljnu politiku u svakom trenutku, bez obzira da li su izboti ili nisu izbori, niti joj to pravo može bilo ko ograničiti. Prema tome, pitanje da je ovo povezano sa izborima je neutemeljeno i nije u saglasju sa činjenicama” rekao je Marković i dodao da ovo nije redovna sjednica nego posebna sjednica Vlade.

On je kazao da nije bilo razgovora o tome gdje će se nakon Kolašina održati sljedeća takva sjednica. “Na toj sjednici Vlada će se bavtiti ključnim strukturnim pitanjima bitnim za građane i državu. Nije bilo govora o tome gdje će biti sjednica sljedeći put” rekao je Marković.

Ministar saobraćaja Ivan Brajović kazao je da nema informaciju koliko će poreske obveznike koštati sjednice. “Znam da smo na nekoj od prethodnih sjednica Vlade razgovarali da u način rada uvrstimo jedan inovirani model posebnih sjednica sa posebnim temama. Samo znam da sjutra krećemo autobusom ispred zgrade Vlade, tako da ralunam da se Generalni sekretarijat koji je organizaciju vodio računa o najmanjem mogućem trošenju tih sredstava” rekao je Brajović.

Galerija

Bonus video: