Pozitivna najavila tužbu protiv Mandžukića. DPS: Snimak namještaljka

"Velika je laž da sam na bilo koji način uticao na Jašovića da odustane od kandidature za odbornika", kazao je Mandžukić
100 pregleda 118 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2014. 19:39h

Pozitivna Crna Gora najavila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Ervina Mandžukića zbog, kako je saopšteno, pokušaja pritisaka i ucjena da kandidat Pozitivne za odbornika u Beranama Jakša Jašović podnese ostavku.

"Pozitivna najoštrije osuđuje dodatnu manipulaciju Mandžukića, jer da je kojim slučajem Jašović zaista podnio ostavku ona bi morala biti stranački zavedena. Pozivamo tužioca da utvrdi da li u stranačkom djelovodniku postoji Jašovićeva ostavka i da nakon toga pokrene postupak protiv Mandžukića i utvrdi njegovu dodatnu krivičnu odgovornost. Informišemo javnost da je Jašović bio na završnoj konvenciji Pozitivne koja je organizovana nakon objave fasfikiata navodne ostavke kojom Madžukić manipuliše".

"Dokaz nesporne Mandžukiće krivične odgovornosti i potvrda Jašovićevog iskaza je upravo njegovo saopštenje u kome on konstatuje da je navodnu i besmislenu "ostavku za odbornika u Pozitivnoj Crnoj Gori" Jašović podnio Mandžukiću, a ne Opštinskom odboru stranke u Beranama. Onaj ko je falsifikovao izjavu je trebalo da poduči Mandžukića kakva je stvar procedure, kako ne bi samom formom falsifikata sebe dodatno okrivio. Dodatna izjava Jašovića kojom potrđuje da je na odborničkoj listi Pozitivne, znači i da će Mandžukić na sudu morati da objasni kako je falsifikovao potpis Jašovića i da objasni ko je iz DPS-a pisao sam tekst navodne “ostavke”", navodi se u saopštenju Pozitrivne.

TV Vijesti, Boban Obradović

Dodaje se da će na sudu Mandžukić morati i da obrazloži odakle njemu navodna ostavka koja nije ni zavedena ni pečatirana.

"Jasno je da se radi o falsifikatu za što slijedi i dodatna krivična odgovornost. Ovim povodom će biti kontaktiran i luksembruški Caritas čiji nesporni ugled Mandžukić na ovaj način grubo urušava", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Jašović tvrdi: DPS mi je nudio da plati račun za struju ako podnesem ostavku

Jašović je za "Dan" negirao da je podnio ostavku i da se povukao sa liste, navodeći da je Mandžukić zaprijetio da će Jašovićevoj porodici biti isključena struja ako ne podnese ostavku.

Jašović na audio-snimku, koji je objavio "Dan" navodi da je Mandžukić odnio kopiju računa za struju u DPS i kazao da će ta stranka izmiriti dug ako odbornički kandidat Pozitivne podnese ostavku.

"E, on je to tamo ponio. Da to preda. Da bi to, da neće da isključe struju, da će da plate oni, znaš, DPS, rekao je, između ostalog, Jašović", čuje se na snimku.

Snimak traje minut i po i Jašović na njemu obrazlaže kako je Ervin Mandžukić uzeo račun za struju i zaprijetio mu da mora podnijeti ostavku, inače će mu struja biti isključena.

"Niko moj nije, pa neću ni ja prodavati obraz za pare, a pozivam sve časne građane da prijave ili objelodane svaki pokušaj političke korupcije ili pritiska, kazao je za "Dan" Jakša Jašović, potvrđujući autentičnost audio-snimka.

Mandžukić je šef misije Fondacije Karitas Luksemburg u Crnoj Gori, a na listi DPS-a za nedjeljne beranske izbore nalazi se na desetom mjestu.

U pisanoj izjavi Jakše Jašovića navodi se da nije podnio ostavku i da su takvi navodi neistiniti.

"Izjavljujem da medijska objava da sam podnio ostavku na mjesto odborničkog kandidata na listi Pozitivne Crne Gore nije tačna. Potvrđujem da sam kandidat za odbornika u SO Berane na listi Pozitivne Crne Gore - Srcem za Berane", istakao je u Jašovićevoj pisanoj izjavi.

Na snimku se čuje razgovor Jašovića i nepoznate osobe, a Jašović objašnjava da su došli kod njegove porodice i kazali da će im struja biti isključena ako on ne podnese ostavku.

"Ta struja se, inače, na mene vodi, to brojilo, oba brojila. I, ako ne dam ostavku, znači, ovdje u DPS, u ovaj, Pozitivnu, da će da isključe struju. Ne moram ni da glasam, veli, za DPS, ne mora da izlazi na glasanje, samo neka da ostavku", rekao je Jašović.

On je potom naveo da su fotokopirali račun, i da ga je Mandžukić odnio u DPS da bi ta stranka izmirila dug ako on podnese ostavku. U suprotnom, rekli su mu da će struja biti isključena.

Mandžukić: Snimak namještaljka

Mandžukić je u saopštenju za javnost naglasio da je "velika laž da sam na bilo koji način uticao na Jakšu Jašovića da odustane od kandidature za odbornika sa liste Pozitivne Crne Gore".

"Zlonamjerna je neistina da sam mu prijetio da ću mu u protivnom isključiti struju zbog neplaćenih računa. Audio snimak koji objavljuje Dan je klasična namještaljka dvojice partijskih kolega, koji su svjesno snimali jedan drugoga, sa namjerom da diskredutuju mene lično i partiju kojoj pripadam. Jedina istina je da je moj komšija Jakša Jašović, došao sa potpisanom ostavkom sa mjesta kandidata za odbornika, koju dostavljam medijima, o kojoj je po njegovim riječima upoznao svoje partijske kolege".

"Nakon dostavljene ostavke uslijedila je molba da mu pomognem oko plaćanja računa za struju. Ljudski sam popričao sa njim i upoznao ga da nijesam u mogućnosti da riješim njegov problem. Nakon toga su osvanuli namješteni snimci. Ja javno neću preispitivati motive moga komšije, jer su meni važniji međuljudski odnosi od bilo kojih izbora. Oni koji su ovo napravili neka im služi na čast, a ja ću razmisliti da svoj integritet štitim i na sudu. Svi koji mene poznaju, znaju da je sve ovo neistina, a to je moja najveća satisfakcija", navodi se u reagovanju Mandžukića.

Galerija

Bonus video: