SDP i Pozitivna potpisali Sporazum o zajedničkom nastupu u Podgorici

Sporazum su potpisali predsjednici SDP-a i Pozitivne, Ranko Krivokapić i Darko Pajović
28 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2014. 19:23h

Predstavnici Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne Crne Gore potpisali su danas Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju za lokalne izbore u Podgorici, a cilj koalicije je, kako su saopštili, demokratska smjena vlasti u glavnom gradu. Sporazum su potpisali predsjednici SDP-a i Pozitivne, Ranko Krivokapić i Darko Pajović.Pajović je novinarima kazao da su samo veliki trud, rad i odricanje ono što koaliciji garantuje i što je neminovno, a to je, kako je naveo, veliki izborni uspjeh na lokanim izborima u Podgorici.

TV Vijesti, Jelena Kulidžan

"Želim da poručim da su Pozitivna i SDP samo podrška građanima. Podrška ovom političkom savezu u čijem fokusu će biti građani, na čijem čelu će biti građani, i oni su zapravo ta snaga buduće saradnje", rekao je Pajović.

Prema njegovim riječima, koalicija želi novu lokalnu samoupravu, oslobođenu, kako je naveo, svakog vida protekcionizma i nepotizma.

"Jednostavno rečeno, želimo jednu evropsku vrijednost da unesemo i utkamo u duh buduće evropske metropole, a to je Pogorica", poručio je Pajović.Krivokapić je rekao da nema većih država, a kamoli, kako je naveo, male držae, ako njen temelj nije pravda.

"Želim da poručim da su Pozitivna i SDP samo podrška građanima", rekao je Pajović

"Koalicija koja će imati pred sobom mnogo izazova i iskušenja, ali potpuno uvjereni da će znati da odgovori svim izazovima i svim iskušenjima i da na kraju donese Podgorici novu upravu, puno odgovorniju, efikasniju na dobrobit svih građana", rekao je Bojanić.Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević naveo je da opštinski odbor te partije u Glavnom gradu vjeruje da je moguće imati građansku i modernu Podgoricu."Želimo i vjerujemo zato što želimo da imamo otvoreniju Podgoricu, Podgoricu koja je više posvećena mladim ljudima, jednom rječju želimo da imamo Podgoricu evropskog lica. Ovo je samo prvi korak da bismo došli do Podgorice evropskog lica", poručio je Konjević.Sporazumom je predviđeno da će političko djelovanje koalicije biti zasnovano na prinicpima dostgnutih rezultata koji se odnose na nepovredivost državno-pravnog statusa i prerogativa državnosti definisanih Ustavom Crne Gore."Političko djelovanje koalicije biće zansovano na prinicpima dostgnutih rezultata koji se odsnose na građanski karakter Crne Gore i proces evropskih i evroatlanskih integracija", navodi se u Sporazumu. Koalicija će se, kako se dodaje, zalagati za intenziviranje procesa evropskih i ervoatlantskih integracija i uspostavljanje pune vladavine prava, poštovanje, izgradnju i jačanje institucija.

"Političko djelovanje koalicije biće zansovano na prinicpima dostgnutih rezultata koji se odsnose na građanski karakter Crne Gore i proces evropskih i evroatlanskih integracija", navodi se u Sporazumu

Kako se dodaje ,zalaganja koalicije biće i očuvanje i revitalizacija objekata značajnih za kuturno-istorijski identitet Glavnog grada i uključivanje i konsultovanje civilnog društva u donošenju odluka od značaja za kvalitet građana Podgorice.

"SDP i Pozitivna izražavaju spremnost za uključivanje u ovaj proces nestranačkih ličnosti, javnih djelatnika, istaknutih intelektualaca i pripadnika NVO sektora, kao i svih ljudi koji žele promjene u Glavnom gradu u skladu sa osnovnim zalaganjima iz ovog sporazuma", kaže se u Sporazumu. Partije potpisnice Sporazuma će, kako se dodaje, za funkcije u organima Glavnog grada predlagati afirmisane, stručne i sposobne kadrove.

Galerija

Bonus video: