Ognjen Bujić prijavio da su pucali na njega

Bujić je prijavio policiji da je nepoznata osoba iz vozila u pokretu ispalila više hitaca u njegovom pravcu, koji su ga promašili
1159 pregleda 46 komentar(a)
Ognjen Bujić, Veselin Bujić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ognjen Bujić, Veselin Bujić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.02.2014. 11:20h

Nepoznata osoba jutros dva sata poslije ponoći pokušala je da ubije Ognjena Bujića (27) u makedonskom naselju u Baru ispred zgrade u kojoj stanuje, prenosi TV Vijesti.

Bujić je prijavio policiji da je nepoznata osoba iz vozila u pokretu ispalila više hitaca u njegovom pravcu, koji su ga promašili.

On je kazao da je čuo pucnje kada se nalazio ispred ulaznih vrata i da se prema njegovoj procijeni osoba koja je pucala u njega nalazila na 20 metara udaljenosti.

Istraga je u toku.

Poznat policiji od ranije

Ognjen je sin Veselina Bujića, kojeg je policija označila kao navodnog vođu jednog od šest barskih kriminalnih klanova

Veselin Bujić je u avgustu napustio spuški zatvor, nakon što mu je stiglo pravosnažno rješenje o amnestiji.

Prema podacima Vrhovnog državnog tužilaštva, Bujić je bio optužen za dva ubistva u pokušaju, podstrekivanje na ubistvo u pokušaju i teško ubistvo u pokušaju, za koje je pravosnažno osuđen na dvije godine i šest mjeseci.

Za ubistvo u pokušaju iz 1995. godine, nakon sedamnaestogodišnjeg sudskog postupka, krajem februara osuđen je na godinu i tri mjeseca zatvora.

Za isto krivično djelo iz 2002. tužilac je odustao od krivičnog gonjenja zbog nedostatka dokaza.

Bujić je godinama bio akter brojnih vatrenih obračuna, ali nakon njegovog odlaska u zatvor zbog ranjavanja sugrađanina Gorana Anđelića zvanog Makaza, primat u poslovima, ali i "kabadahijskom" ponašanju preuzeli su njegovi sinovi Šćepan i Ognjen.

Šćepanu se sudi zbog ubistva braće Ljubomira i Dejana Gojačanina, počinjenog u februaru u Baru, a Ognjenovo ime često se pominjalo u stupcima crne hronike.

Najstariji Bujić decenijama se pominje kao vođa jakog barskog klana, čija je specijalnost, kako piše u policijskim bilježnicama, reketiranje i zelenašenje.

Istraga je u toku.

Bonus video: