Mašan Čogurić, osumnjičen za ubistvo braće Ćulafić, saslušan u tužilaštvu

Tokom saslušanja Čogurića u zgradu tužilaštva dolazila je i ekipa Hitne pomoći
490 pregleda 164 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2014. 12:35h

Mašan Čogurić (22), koji je osumnjičen da je 15. februara u lokalu "Moskva" u podgoričkom naselju Stari aerodrom ubio braću Davorina (31) i Danijela (24) Ćulafića, saslušan je u Višem državnom tužilaštvu.

Čogurić je kod tužioca priveden nešto prije 8 časova, a njegovo saslušanje trajalo je oko četiri sata.

Čogurić je tokom saslušanja tvrdio da nije izazvao svađu i tuču sa braćom, nakon koje se dogodio zločin. On je, kako prenosi TV Vijesti, dao potpuno drugačiju verziju događaja od onih koje su se čule nakon ubistva.

On je tužiocu kazao da se juče sa svojim drugom Edinom Kolašincem, pješke uputio kao lokalu Moskva kako bi popili piće. U jednom trenutku, kako tvrdi, pored njega je prošao krupniji momak sa djevojkom i upitao ga što ga gleda. Osumnjičeni je bio kategoričan da tog momka nikada ranije nije vidio i da mu je zbog toga odgovorio da ga ne poznaje.

Čogurić je tužiocu kazao i da se tom trenutku mimošao sa tim mladićem, ubijeđen da ga je sa nekim zamijenio. Dodaje da je nakon toga sjeo u lokal "Moskva" sa Kolašincem i naručio piće. Kako je objasnio, pola sata kasnije, braća su se pojavila a jedan od njih, kako tvrdi, je nosio na ruci metalni boks, a drugi je, kako misli, imao nešto nalik na flašu.

Prišli su njihovom stolu i počela je svađa tokom koje je, kako kaže, jedan od braće pokušao da ga udari u glavu, zbog čega se izmakao, ali je dobio udarac u grudi.

U tom trenutku Čogurić je izvadio svoj magnum 357. Tvrdi da nije siguran kada je ispalio prvi hitac koji je jednog od braće pogodio u glavu. Kako je došlo do toga da ubije i drugog brata, Čogurić nije mogao da se sjeti.

Tokom saslušanja Čogurića u zgradu tužilaštva dolazila je i ekipa Hitne pomoći.

Braća Ćulafić hladnokrvno likvidirana, uhapšen Mašan Čogurić>>>

Tužilac je Čoguriću odredio pritvor.

Danijel Ćulafić, kojem je Čogurić pucao u glavu, na mjestu je ostao mrtav, a njegov stariji brat, teško ranjen, uspio je da izađe ispred kafića, gdje se sručio na trotoar.

Nakon što je Davorin ubačen u automobil i krenuo ka Urgentnom bloku, počeo je da gubi svijest. U bolnicu je primljen bez svijesti, a napori ljekara da spasu njegov život, bili su uzaludni.

Jedan od metaka koje je Čogurić ispalio pucajući u braću Ćulafić, lakše je povrijedio trudnicu Ernanu Bećović (23) iz Podgorice, koja je u lokalu boravila kao gost. Njoj je metak okrznuo nadlakticu.

Galerija

Bonus video: