Rasmusen: Nastavićemo da pomažemo Crnu Goru

Rasmusen je, tokom sastanka, rekao da NATO pozdravlja napredak Crne Gore i uspješno sprovođenje sveobuhvatnih reformi
9 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2014. 19:51h

NATO će nastaviti da podržava Crnu Goru u sprovođenju reformi, koje će olakšati put ka punopravnom članstvu države u savezu, poručio je generalni sekretar Alijanse, Anders Fog Rasmusen.

Kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, crnogorski premijer Milo Đukanović razgovarao je u Minhenu sa Rasmusenom o evroatlantskim integracijama Crne Gore.

TV Vijesti, Tatjana Ašanin

Rasmusen je, tokom sastanka, rekao da NATO pozdravlja napredak Crne Gore i uspješno sprovođenje sveobuhvatnih reformi koje će olakšati put ka punopravnom članstvu Crne Gore u NATO-u.

“Ostajemo posvećeni našem partnertsvu, nastavićemo da Vam pružamo podršku za sprovođenje reformi“, kazao je on, dodajući da Crna Gora može računati na pomoć NATO-a u ostvarenju njenog strateškog cilja.

Sa današnjeg sastanka

Đukanović je kazao da veoma cijeni podršku NATO-a dobroj dinamici Crne Gore na putu ka punopravnom članstvu.

“Ta podrška je za Crnu Goru snažan podsticaj i doprinosi ukupnom napretku”, naveo je on.

Đukanović je poručio da će ova godina proteći u znaku uspješnih reformi, ekonomksog rasta, demokratskog i ukupnog razvoja i napretka u integracijama.

“Sagovornici su se saglasili da će i predstojeći susret u Briselu u okviru sastanka Sjevernoatlantskog savjeta, biti značajan doprinos daljoj uspješnoj integraciji Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: