Na Fešti od mimoze, ribe i vina 15 hiljada posjetilaca

"Organizatori su sve pripreme obavili na vrijeme, a dobra posjeta i zadovoljni gosti najbolja su nagrada za uloženi trud"
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2014. 19:45h

Fešta od mimoze ribe i vina privukla je danas na hercegnovsku rivijeru oko 15.000 posjetilaca, kojima je podijeljeno 1.300 kilograma ribe, po 1.000 litara vina i piva i 500 kilograma cvijeta mimoze.

Vrijeme je bilo naklonjeno organizatorima i posjetiocima centralnog pučkog događaja u okviru 45. Praznika mimoze Porto novi, jer je kiša počela da pada kada je zabavni program u Baošićima skoro završen.

TV Vijesti, Milica Delibašić

Gosti su stigli iz svih krajeva Crne Gore i regiona.

Cvjetni karavan sa mažoretkama, trombonjerima i gradskom muzikom krenuo je iz Kumbora, preko Đenovića, do Doma kulture u Baošićima gdje je posjetioce zabavljao Trio gušti.

Domaćice iz Baošića, po tradiciji, rano jutros počele su da prže sardelu, pa je za degustaciju sve bilo spremno na vrijeme.

Domaćice su jutros počele sa prženjem ribe, Foto: Slavica Kosić

Žiri je i ove godine nagradio najbolje osmišljene i uređene vatre. Prvonagrađeni su dobili 150, eura, druga 100, treća 80, a četvrta 50 eura.

Bilo je dovoljno i vina i piva, iako su bačve prilično brzo ispražnjene.

"Organizatori su sve pripreme obavili na vrijeme, a dobra posjeta i zadovoljni gosti najbolja su nagrada za uloženi trud", kaže Vesna Samardžić iz lokalne uprave.

Večeras je na programu prvi maskenbal za odrasle koji će biti održan u Institutu Igalo. Sve karte su rasprodate, a autori najbolje maske biće nagrađeni putovanjem u Dubai.

Galerija

Bonus video: