Skijaši jedva dočekali snijeg, u ski centru "Kolašin 1450" metar snijega

Do sada je oko 20.000 eura prikupljeno od turističke privrede, u akciji iniciranoj od strane CTU, koji će biti iskorišteni za dodatne programe zabave i animacija u ski centrima
15 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2014. 19:06h

Nakon duže pauze, ski centri "Kolašin 1450" i "Javorovača" su otvoreni i danas su privukli brojne ljubitelje zimskih aktivnosti. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i ove godine nastavlja kampanju „Bijeg na snijeg” i u sklopu ove kampanje danas je organizovan prvi besplatni ski karavan prema ski centru „Kolašin 1450”, čije povoljnosti je iskoristilo oko sto zainteresovanih građana iz Podgorice, saopšteno je iz NTOCG.

Direktor NTO Saša Radović boravio je u radnoj posjeti ski centrima „Kolašin 1450“ i „Savin Kuk“ i tom prilikom se susreo sa menadžmentom ski centara sa kojima je razgovarano o planovima i narednim koracima saradnje na anuliranju gubitke u poslovanju koje su stvorili nepovoljni vremenski uslovi u prethodnom periodu.

Visina snijega u ski centru "Kolašin 1450" iznosi 35 cm u podnožju i 100 cm na vrhu staze, pa je preko 400 skijaša odlučilo da dan provede u ovom ski centru. Od narednog vikenda ski centar će ponuditi i posebne povoljnosti za dvodnevni ski pas, po cijeni od 30 eura, dok će dječiji ski pas za dva dana iznositi 20 eura. Gosti u kolašinskim smještajnim kapacitetima mogu očekivati 30 odsto snižene cijene u odnosu na standardne.

Javorovača, Foto: NTOCG

Zbog nedovoljne količine snijega za bezbjedno skijanje, ski centar „Savin kuk” nije otvoren, ali sa povoljnim vremenskim uslovima i dovoljno količinom snijega, kako navode u NTO, očekuje se da ubrzo bude otvoren i ovaj ski centar, kao i „Vučje”.

"NTO CG u narednom periodu planira brojne promotivne aktivnosti i na tržištu regiona, te očekujemo da će pored domaćih, skijaši i borderi iz regiona veoma brzo reagovati na ponudu ski centara, bogat program animacije i zabave na stazama kao i snižene cijene ugostiteljskih usluga. Do sada je oko 20.000 eura prikupljeno od turističke privrede, u akciji iniciranoj od strane CTU, koji će biti iskorišteni za dodatne programe zabave i animacija u ski centrima", navodi se u saopštenju.

Ski karavan će u narednom periodu biti organizovan kako iz Podgorice tako i sa primorja, a sve informacije i rezervacije građani mogu dobiti i ostvariti putem sajta www.montenegro.travel, društvenih mreža na kojima NTO ima profil i pozivom Call centra na broj 1300.

Galerija

Bonus video: