Dodijeljene nagrade za najbolje studente UCG

Rektor je kazao da je crnogorski Univerzitet prepoznat kao naučno zreo i pouzdan partner, „a naša vidljivost van nacionalnih i regionalnih granica sve značajnija“
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2013. 19:02h

Dobar univerzitet ne čine samo dobri nastavni planovi, dobri profesori i uslovi za rad već najbolji studenti koji će, kako je ocijenio rektor Univerziteta, Predrag Miranović, u svakoj radnoj sredini biti najbolji promoteri crnogorskog Univerziteta.

Svečana sjednica Senata na kojoj su uručene nagrade za 22 najbolja studenta Univerziteta obilježena je danas u Rektoratu.

On je čestitao na osvojenim nagradama jer, kako je kazao, one dokazuju spremnost da visokoškolci svoju budućnost zasnivju na znanju, koje predstavlja jedinu istinsku moć.

TV Vijesti, Jelena Ćorluka

"Znamo da cilj obrazovanja nije u poznavanju činjenica, već vrijednosti, zato je naš zajednički zadatak da gradimo vrijednosti na kojima će počivati naša stvarnost. Vašim trudom koji ulažete u naučni rad iznova oživljavate tu ideju, i na tome smo vam zahvalni“, rekao je Miranović.

On je podsjetio na aktivnosti koji su obilježili Univerzitet u prethodnoj godini.

"Ovu godinu su obilježili uspjesi naših istraživača koji su uspjeli da za realizaciju svojih projekata obezbijede finansiranje iz inostranih izvora. Da pomenem samo najveće: projekat ETF-a koji se finansira od strane Evropske komisije u okviru programa FP7, i projekat Fakulteta za pomorstvo koji se finansira od strane Norveške vlade u okviru programa HERD“, rekao je Miranović.

On je pohvalio istraživače sa Instituta za biologiju mora, relativno malog kolektiva, ali koji su uspjeli da za veći broj sopstvenih projekata obezbijede finansiranje u okviru IPA programa.

Kako je kazao, crnogorski Univerzitet prepoznat je kao naučno zreo i pouzdan partner, „a naša vidljivost van nacionalnih i regionalnih granica sve značajnija“.

Kako je neveo, godinu je obilježilo jačanje infrastrukturnih kapaciteta, otvaranje novog studentskog doma, početak izgradnje sportske dvorane Univerziteta koja će se dovršiti naredne godine.

On je naglasio da jača snaga akademske zajednice.

"Ove godine smo promovisali deset doktora nauka, a naši mladi naučnici i studenti našeg Univerziteta dobili su i državna priznanja za svoj doprinos nauci“, rekao je Miranović, navodeći da Univerzitet sve više postaje mjesto na kojem se, osim nastave, pažnja poklanja i istraživanju.

Galerija

Bonus video: