Ejup Nurković na čelu Rožaja

Na današnji dan opština Rožaje i opštinska javna preduzeća dužni su 5,8 miliona eura a opština vraća i kredit od skoro osam miliona
345 pregleda 0 komentar(a)
Ejup Nurković, Foto: Printscreen (YouTube)
Ejup Nurković, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 03.08.2018. 17:30h

Ejup Nurković i u naredne četiri godine biće Predsjednik Opštine Rožaje, odlučili su odbornici Bošnjačke stranke i DPS-a na sjednici lokalnog parlamenta.

Bošnjaci sami imaju apsolutnu vlast sa 19 odbornika, a DPS 10. Četiri odbornika Socijaldemokrata bili su uzdržani a jedan iz SDP-a nije ni došao na sjednicu.

Nurković je istakao da ga podrška skoro svih odbornika raduje, ali i obavezuje u budućem radu i dodao da će prioritet biti finansijska konsolidacija. Priče da je opština pred bankrotstvom nazvao je čaršijskim.

"Kao predsjednik Opštine koji sam obavljao četiri godine želim da drugi mandat odradim još jače, još vrednije, još aktivnije, sve u cilju da stvorimo dobre uslove", rekao je Nurković.

Da li je podrška Nurkoviću od strane DPS-a najava buduće koalicije na lokalnom nivou i dalje je otvoreno pitanje. Bošnjaci mogu sami da vladaju, ali je iz Podgorice sugerisano da se i u Rožajama preslika koalicija na državnom nivou.

"Ima nekih informacija, odnosno inicijativa da i u Rožajama treba napraviti koalicioni aranžman između Bošnjačke stranke, Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske stranke", rekao je Ruždija Kalač iz DPS-a.

"Uvek postoji opcija da se pozovu svi politički konstituenti koji mogu da učestvuju sa kadrovskim strukturama, odnosno kadrovskim rješenjima, boljim rješenjima, da bismo dali. Zato su uvijek otvorena vrata svim političkim, ne samo DPS-u", kazao je Rahman Husović iz Bošnjačke stranke.

"Dobili su većinu, to je jednostavno, građani su njima dali podršku i nema potrebe da se mi miješamo u to", rekao je Faruk Kalač iz Socijaldemokrata.

Na današnji dan opština Rožaje i opštinska javna preduzeća dužni su 5,8 miliona eura a opština vraća i kredit od skoro osam miliona. Nurković je pozvao Vladu i brojnu dijasporu da pomognu otvaranje novih radnih mjesta.