Dosad 29 prijava za Hakaton, poseban poziv za programere širom Crne Gore

Crnogorski telekom će, kao generalni sponzor takmičenja, pobjednika Hakatona nagraditi sa 1.000 eura, a može se očekivati i aktivacija najboljih ideja na Extra TV platformi
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2013. 19:26h

Kako bi se prijavljeni učesnici detaljno upoznali sa tehnologijom koja će se koristiti tokom drugog Hakatona koji se održava 21. i 22. decembra, Logate i Digitalizuj.me su danas organizovali radionicu za prijavljene učesnike u prostorijama kompanije Domen.

Kako je tema drugog Hakatona razvoj servisa za Extra TV Crnogorskog telekoma, tokom radionice, zainteresovanim učesnicima su data pojašnjenja tehnologije za razvijanje aplikacije za tu platformu.

Za učešće na drugom Hakatonu dosad je prijavljeno 29 pojedinaca i među njima formirano nekoliko timova, dok će preostali učesnici biti raspoređeni u grupe tokom radionice i po završetku rokaza prijave koji ističe 17. decembra.

TV Vijesti, Ana Manojlović

Organizatori su još jednom pozvali sve zainteresovane, posebno programere širom Crne Gore, da se jave i budu dio kreativnih realizacija IPTV platforme, jer će se uz njihovu pomoć sve ideje mnogo lakše sprovesti u djelo.

Takmičari će tokom Hakatona imati priliku da svoje ideje testiraju na Extra TV-u. Crnogorski telekom će, kao generalni sponzor takmičenja, pobjednika Hakatona nagraditi sa 1.000 eura, a može se očekivati i aktivacija najboljih ideja na Extra TV platformi.

Pošto iz tehničkih razloga nije bilo moguće uživo prenositi radionicu, snimak će biti objavljen na zvaničnoj stranici Hakatona, gdje su objavljene i sve druge informacije, uključujući i informacije o tehnologiji.

Galerija

Bonus video: