Manifestacija u Gornjoj Lastvi okupila muzičke sladokusce i ljubitelje netaknute prirode

Oni koji dolaze u Gornju Lastvu uživaju u izgledu primorskog sela na brdu Vrmac, sa starim kamenim kućama i mlinovima za masline
1 komentar(a)
Jazz u noći punog mjeseca, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Jazz u noći punog mjeseca, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 30.07.2018. 17:09h

Manifestacija "Jazz u noći punog mjeseca" četvrti put održana je u selu Gornja Lastva kod Tivta, a okupila je muzičke sladokusce i ljubitelje netaknute prirode.

Pun pogodak u ambijentu malog sela iznad Tivta.

"Toliko mi je drago, sjajno je, svake godine je jako puno, puno je ljudi, uživaju, kako ovi lokalni, tako i ovi sa strane", rekla je Sandra Kapetanović iz NVO Expeditio.

Oni koji dolaze u Gornju Lastvu uživaju u izgledu primorskog sela na brdu Vrmac, sa starim kamenim kućama i mlinovima za masline.

"Naša priroda i kulturna baština može koristiti na dobrobit svih, a da bude očuvana, dakle bez velikih investitora i velikih priča današnjice, nego priča koja je trebala da pokaže vrijednosti pejzaža. Koncerti su zapravo pokazivali da pejzaž može služiti kao pozornica, a imali smo izložbe kakva je ova iza nas koja pokazuje da pejzaž može biti inspiracija umjetnicima", kazala je Marija Nikolić iz Kulturno zavičajnog udruženja "Napredak".

Naredne subote je novi događaj - tradicionalna Lastovska fešta.

Bonus video: