"Sumnjam da će između dva ovna, jednog u DPS i EK biti EK ta koja će pasti"

Lider Socijaldemokratske partije je kazao da je pokušao da bude prijateljski savjetodavan prema DPS-u
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2013. 19:12h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić ponovio je da afera "Snimak" nije završena priča, i da Evropa očekuje da se afera rasvijetli.

Lider Socijaldemokratske partije je kazao da je pokušao da bude prijateljski savjetodavan prema DPS-u.

"Da dam savjet DPS-u da vide postoji li politička odgovornost. Na kraju ljudi u DPS-u koji su spominjani, ne tvrdim čak ni da su krivi, ali mislim da negdje u politici morate uzeti objektivnu odgovornost kad nijeste subjektivno krivi i reći moja partija trpoi, moja zemlja trpi'. Nekima od njih je važnija partija od države, pomognite bar partiji", kazao je Krivokapić.

On dodaje da su iz Evropske komisije i SAD bili još oštriji po tom pitanju.

"Mislim da teza da je to završena priča nigdje ne piše u izvještaju EK. Nisam siguran da će između dva ovna, jednog u DPS-u i EK biti EK ta koja će pasti u vodu", kazao je Krivokapić Radiju Crne Gore.

Elitne jedinice za brigu

Komentarišući skup koji je organizovao savjetnik predsjednika države Filipa Vujanovića, Veselin Veljović u kampu na Zlatici, Krivokapić je rekao da se nada da je u pitanju samo afera.

TV Vijesti, Ljubica Milićević

"Ako se u tom sistemu dešavaju politički upadi, a evidentno je da je politički upad, bez znanja ministra unutrašnjih poslova, sa tvrdnjom da je znao, onda to budi sumnju u motive. Pri tom se selektiraju pripadnici jedinice", kazao je Krivokapić, navodeći da se nada i da to nije priča o crvenim beretkama iz Srbije.

Krivokapić je poručio da u elitnoj jedinici ne može sazivati skupove neko ko nije pripadnik te jedinice i MUP-a.

"U elitnoj jedinici ne može da se krije zbog čega je neko bio na tom sastanku", objasnio je Krivokapić.

KAP istorijski poraz

Govoreći o Kombinatu aluminijuma, lider SDP-a je rekao da nijedna obaveza nije ispoštovana od strane investitora.

"Generacija Crnogoraca kao što je učila poraze na bojnim poljima, mora učiti ovo kao poraz na ekonomsko-političkom polju. Ako smo negdje poraženi, pohara Cetinja, ili neki iz ovog srpskog korpusa, Kosovski boj, onda ovo moramo da učimo kao ekonomsko-politički poraz tog nivoa.

Da na njemu izučavamo da se to više ne ponovi. Odgovor će dati ozbiljan investitor", kazao je Krivokapić.

Galerija

Bonus video: