Cetinje: Potpisan ugovor o otvaranju fabrike za proizvodnju čokolade

Prema planovima kompanije "Montelor", već narednih dana počinje rekonstrukcije hale u kojoj će raditi buduća fabrika
514 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2013. 19:35h

U dijelu nekadašnjeg Oboda, početkom naredne godine počeće proizvodnja ukrajinske čokolade.

Potpisanim ugovorom predviđeno je da, u okviru biznis zone u gornjem "Obodu", bude otvorena fabrika za proizvodnju čokoladnih artikala, što će, kako jw naglašeno, rezultirati otvaranjem 53 radna mjesta.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksdandar Bogdanović je kazao da je ova saradnja "samo jedan u nizu uspješnih rezultata podsticaja koje je zainteresovanim investitorima ponudila Prijestonica".

TV Vijesti, Jelena Ćorluka

"Zahvaljujući ovom, kao i još nekoliko drugih već potpisanih ugovora i sporazuma, u narednim mjesecima biće otvoreno više od 100 novih radnih mjesta", kazao je Bogdanović.

Izvršni direktor "Montelora" Rastislav Karandjejev kazao je ovaj sporazum predstavlja krunu njihovih dosadašnjih zajedničkih aktivnosti, a prije svega trasira predstojeći rad na uspostavljanju fabrike u gornjem "Obodu".

Ministar ruralnog razvoja i poljoprivrede u Petar Ivanović i ambasadorka Ukrajine Oksana Sljusarenko su kazali da je ovaj posao proizašao iz nedavne posjete crnogorske delegacije Ukrajini, gdje se razgovaralo sa tamošnjim privrednicima.

Prema planovima kompanije "Montelor", već narednih dana počinje rekonstrukcije hale u kojoj će raditi buduća fabrika, a početak rada, shodno predočenom planu, za četiri mjeseca.

Galerija

Bonus video: