Kolašin sada ima i fijaker, vlasnica poručuje: Dođi, vidi, probaj i uživaj

"Lijepa je vožnja bila, udobna, ugodna, tako da je jedan sasvim novi doživljaj", kaže Aziza Vagulja, iz Rusije
172 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2013. 20:10h

Nekada privilegija bogatih, vožnja fijakerom sada je dostupna i turistima u Kolašinu. Prvim fijakerom na sjeveru kojim je obogaćena turistička ponuda u tom gradu vozila se i naša ekipa.

Ideju da turistima omogući razgledanje grada u svom fijakeru, Bobana Dragović iz Kolašina ima još od djetinjstva.

"Kad sam bila na Zlatiboru vidjela sam prvi fijaker. Vozila sam se u njemu i oduševilo me je i zašto to ne bih imala ja i zašto to ne bi imao Kolašin", kaže Bobana Dragović, vlasnica fijakera.

U izradu ovog fijakera, kaže, uloženo je dosta truda i novca jer za sigurnu vožnju potrebno je mnogo toga.

"Fijaker mora da ima signalizaciju za noćnu vožnju, pojaseve za vezanje putnika, frižider, opremu za prvu pomoć i fijakerista mora biti fizioterapeut ili tako nešto iz medicinske branše, jer ne daj Bože povrede, mora znati pružiti prvu pomoć na putu".

Bobana to zna, a u svemu ima pomoć svoga brata Žarka sa bogatim iskustvom u odgajanju konja.

"Tornado se ponaša mnogo dobro, sluša komande, ponaša se u saobraćaju fino, nema nikakvih problema sa njim", kaže Žarko o konju koji vuče fijaker.

Razgledanjem grada u fijakeru oduševljeni su domaći i strani turisti.

"Lijepa je vožnja bila, udobna, ugodna, tako da je jedan sasvim novi doživljaj", kaže Aziza Vagulja, iz Rusije.

"Kao što vidite udobno je, lagodno je na ovom finom zdravom vazduhu malo provozati se", zadovoljan je Goran Dragićević iz Pljevalja.

"Mogu vam reći da mi se sviđa i milo mi je što je u Kolašinu otvoren ovaj vid turističke ponude", kaže Mile Baošić iz Podgorice.

Cijena zavisi od vremena provedenog u vožnji. Za početak u planu su određene ture. Bobana kaže da su u planu ture do Jezerina, kroz grad, pored Tare...

Tako će nekada privilegija bogatih, vožnja fijakerom od sada biti dostupna svima. Zato onima koji se odluče da posjete Kolašin Bobana poručuje: Dođi, vidi, probaj i uživaj.

Galerija

Bonus video: