Medojević: Odluka o Kneževiću može imati nesagledive političke posljedice

"Osim Demokratskog fronta, svi su danas bili zatečeni ovim rješenjem predsjednika Višeg suda Borisa Savića...", kazao je Medojević
39 komentar(a)
nebojša Medojević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
nebojša Medojević, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 26.07.2018. 19:20h

Odluka Vijeća Višeg suda u slučaju Milana Kneževića je kontradiktorna i vrlo konfuzna, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević. On je za TV Vijesti kazao da je neophodno da se Ustavni sud uključi zbog političke hitnosti.

"Ovo može da ima nesagledive političke posljedice po stabilnost u Crnoj Gori", naglasio je Medojević.

"Osim Demokratskog fronta, svi su danas bili zatečeni ovim rješenjem predsjednika Višeg suda Borisa Savića kojim se dovelo u pitanje ustavno funkcionisanje političkog sistema i Ustav Crne Gore koji garantuje imunitet poslaniku", dodao je on.

Vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo kaznu do dva mjeseca zatvora za Milana Kneževića zbog odbijanja da svjedoči.

SDT je tražio pritvor jer je Knežević odbio da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada eura ukine presudu zbog napada na policajca.

Prethodno je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odbio predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) o kažnjavanju Kneževića.

Bonus video: