Radović: Poreski dug umanjen za 4 miliona

Jedna od mjera Poreske uprave bila je i pečaćenje trgovinskog lanca Albona, a Radović je kazao da to nije jedini dužnik kome je privremeno zabranjen rad.
147 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2013. 18:46h

Novi spisak poreskih dužnika biće objavljen narednih dana. Dug koji je iznosio više od 350 miliona eura, kako prenosi TV Vijesti, smanjen je za skoro četiri miliona eura.

Pomoćnik direktora Poreske uprave Novo Radović kazao je da se pokazuje trend smanjivanja poreskog duga.

Jedna od mjera Poreske uprave bila je i pečaćenje trgovinskog lanca Albona, a Radović je kazao da to nije jedini dužnik kome je privremeno zabranjen rad.

"Na primjer, u Herceg Novom imamo jedan objekat koji zapošljava malo veći broj radnika i koji duguje poreske obaveze, tako da već oko tri sedmice ne radi. Zapečanjen je i veliki broj objekata manjih od Albone koji imaju poreski dug", rekao je Radović.

Ove firme mahom nemaju druge imovine kojom bi se Poreska uprava obezbijedila da će dug biti naplaćen.

Tako je veliki dio duga i dalje nenaplativ jer PU nije na vrijeme prema dužnicima primjenjivala mjere koje koje joj stoje na raspolaganju.

Član skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Nebojša Medojević kaže da se na tome mora više raditi.

"Ako neko ima imovinu mnogo veću nego što prijavljuje na poreskim prihodima, Poreska uprava je po Zakonu o poreskoj administraciji dužna da sama podnese prijavu. To je jedan od ključnih antikorupcijskih mehanizama i mi stalno pitamo otkud predsjednici Vrhovnog suda 300.000 eura da organizuje svadbu", kazao je Medojević.

Elektroprivreda Crne Gore se na posljednjem spisku, objavljenom prije tri mjeseca, nalazila među najvećim dužnicima.

Radović tvrdi da Elektroprivreda smanjuje dug.

"EPCG je krenula sa plaćanjem duga i tokom dva mjeseca je već platila značajan iznos duga", rekao je Radović.

Galerija

Bonus video: