NTO: U Crnoj Gori boravi više od 168 hiljada turista

Trend rasta broja gostiju nije zaobišao ni metropolu crnogorskog turizma
156 pregleda 2 komentar(a)
Budva, Foto: Printscreen (YouTube)
Budva, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 22.07.2018. 17:21h

U Crnoj Gori boravi više od 168 hiljada turista, što je sedam odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, navode iz Nacionalne turističke organizacije. Trend rasta broja gostiju nije zaobišao ni metropolu crnogorskog turizma.

“Trend kad pratimo od početka godine, pogotovo od početka sezone, je stalno prisutan i on se kreće u prosjeku od pet do sedam odsto svakog mjeseca”, rekao je direkotr Turističke organizacije Budva, Mladen Franović.

Ipak, Franović navodi da su u prvoj polovini jula, zabilježili manji broj turista, u odnosu na prethodne sezone, što povezuje sa pomjeranjem festivala Sea dance, koji se održavao od 12. do 15. jula.

“Ove godine smo se odlučili, i mislim da smo napravili pravi potez, da tu manifestaciju pomjerima za kraj avgusta/početak septembra što će daleko biti značajnije kad je posjeta u pitanju. Mislim da se sad ta kolebanja koja su se desila u prvoj polovini jula, odnosno u ovoj prethodnoj nedelji neće tako osjetiti koliko će to biti kvalitetnije početkom septembra ako uzmemo u obzir da je prošle godine, prema našim evidencijama, Sea dance posjetilo 45 hiljada ljudi”, rekao je Franović.

Iz Nacionalne turističke organizacije kažu da u Crnoj Gori trenutno ima najviše turista iz Srbije i Rusije, ali raste broj gostiju i iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Austrije, Poljske, zemalja Beneluksa i Skandinavije.

Bonus video: