Nurković potvrdio: Moguće da prva dionica autoputa neće biti izgrađena do planiranog roka

Konjević je kazao i da dug MA prema Aerodromima iznosi 24 miliona eura i da se od tog iznosa 13 miliona odnosi na putnički servis koji je izvorni prihod Aerodroma
6 komentar(a)
autoput, Foto: Screenshot (YouTube)
autoput, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.07.2018. 17:50h

Postoji mogućnost da prva dionica autoputa od Smokovca do Mateševa neće biti izgrađena do planiranog roka, 19. maja naredne godine, potvrdio je ministar saobraćaja odgovarajući na poslaničko pitanje Aleksandra Damjanovića.

Kinezi su do maja ove godine izveli radove vrijedne 306 miliona eura.

“ Iako od strane top menadžmenta CRBC kontinuirano dobijamo uvjeravanja da će angažovati sve svoje raspoložive resurse na način koji će osigurati realizaciju projekta u ugovorenom roku, vjerujemo da je moguće da dođe do produženja ugvorenog roka što je gotovo uobičajena praksa kod brojnih infrastrukturnih projekata i što ne bi trebalo da zabrinjava bilo koga“, kazao je Nurković.

Poslanika SDP-a Raška Konjevića posebno zabrinjava situacija sa Montenegroerlajnsom. On je u Skupštini pokazao tajni ugovor o kreditu od 2 miliona i 300 hiljada eura, koji je nacionalna avio kompanija podigla kod Hipotekarne banke a za koji je garantovala depozitom Aerodroma Crne Gore.

“Vi ste Nurkoviću potpisali materijal, gdje su ova dva ugovora bila, vi Vladi predlažete članove UO? Ako ovaj kredit nije vraćen onda je banka preuzela depozit od Aerodroma Crne Gore. “

"MA Hipotekarnoj banci duguje jednu ratu kredita u odnosu od 123 hiljade eura. Naravno da je situacija u MA složena i mi se krajnje senzibilno odnosimo prema ovoj kompaniji“, odgovorio je Nurković.

Nurković kaže da je on naslijedio probleme, a odgvornost za stanje u Montenegro erlajnzu prebacuje i Konjeviću, jer su, kako kaže, u upravnim odborima te kompanije i Aerodroma sjedjele i njegove partijske kolege i za to primale debele apanaže. Konjević ipak prijeti podnošenjem krivične prijave.

“Možemo zajedno napisati krivičnu prijavu protiv Ivana Brajovića i Andrije Lompara ako su nešto nezakonito uradili a što je vaša obaveza.Jeste potpisali materijal koji je išao prema Vladi i proglasili ga tajnim. I znate kome ću da ga dostavim- Katniću. Ovaj novac koji trošite nije vaš, nije budžet Crne Gore vaša prćija. Ne dobacujte. Tako su gospodine Nurkoviću mnogi rezonovali i tako se bahato ponašali. Znate li gdje su? Ostavljam vam da sami prosudite “

Konjević je kazao i da dug MA prema Aerodromima iznosi 24 miliona eura i da se od tog iznosa 13 miliona odnosi na putnički servis koji je izvorni prihod Aerodroma.

Bonus video: