Brajović do Nikšića vozom, u Podgoricu se vratio kolima

Novim vozom od Podgorice do Nikšića stiže se za 50 minuta. Današnja vožnja bila je prva i promotivna, a redovna cijena karte biće 2,80 eura
93 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2013. 19:31h

Prvi od tri elektromotorna voza koja su u Crnu Goru stigla iz Španije, prošao je danas prugom od Podgorice do Nikšića.

Za početak voz će saobraćati samo na toj relaciji, dok je za kasnije predviđeno i na ostalim.

Premijer Milo Đukanović nije se vozio do Nikšića, ali se uvjerio u ostvarenje najsavremenije saobraćajne tehnologije.

Nakon što se premijer uvjerio da je sve pod konac, mogao je putnicima da poželi srećan put, a da sam ode svojim.

Novi voz je nešto na šta Crna Gora do sada nije navikla kada je riječ o željezničkom prevozu- moderan, čist, klimatizovan.

Novim vozom od Podgorice do Nikšića stiže se za 50 minuta. Današnja vožnja bila je prva i promotivna, a redovna cijena karte biće 2,80 eura.

A i ta cijena, kako je rečeno TV Vijesti, mogla bi biti korigovana, zbog opšte finansijske situacije u zemlji.

Voz ima 180 mjesta za sjedenje, opremljen je tako da je na usluzi licima sa smanjenom pokretljivošću, ima dio za presvlačenje beba i tastere za slučaj opasnosti.

Iako se Đukanović nije vozio Vlada je imala svog predstavnika u vozu - ministar saobraćaja Ivan Brajović u društvu ljudi iz Željeznice uvjerio se da je sve kako treba.

"Mislim da svako zaista ko se bude vozio ovim vozom će da uoči prednosti i da sigurno što više puta bude želio da se vozi na ovaj način. Od Podgorice do Beograda će moći da obavlja svoj posao u vozu dok dođe na destinaciju, studenti nadam se da uče da se pripremaju za ispite", rekao je Brajović

Je li ministar uočio prednosti voza ne zna se, ali očigledno nije poželio da se u Podgoricu njime i vrati, jer je nazad do Glavnog grada otišao kolima.

Za početak voz će saobraćati samo na relaciji Podgorica - Nikšić, dok će kasnije vjerovatno ići i do Bijelog Polja i Bara.

Prva vožnja za putnike je sjutra u 14.30 časova i biće besplatna.

Galerija

Bonus video: