Mićunović: Dom revolucije biće otvoren do 2016.

"Neke ohrabrujuće informacije koje donosim sa nekih mojih puteva po Kini i negdje drugdje govore da se borimo za Dom revolucije", rekao je ministar kulture
42 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2013. 19:02h

Kako sada stvari stoje nikšićki Dom revolucije biće zavnično otvoren 2016.godine. To je tokom posjete opštini Nikšić najavio ministar kulture Branislav Mićunović.

Samo je pitanje ko će finasirati izgradnju Doma revolucije

Iako su bili za opciju rušenja u opštini nemaju ništa protiv samo da se objekat konačno završi.

"Neke ohrabrujuće informacije koje donosim sa nekih mojih puteva po Kini i negdje drugdje govore da se borimo za Dom revolucije, da nađemo investitore, ili će se sjutra država dogovoriti na taj način da se to kreditira i da se dom revolucije sam izdržava", rekao je Mićunović.

On je dodao da je prostor gdje se nalazi Dom revolucije srce grada i da svim projektima "treba da zaživi".

TV Vijesti

Dok god ima efekta za razvoj grada, u opštini Nikšić umjesto rušenja podržavaju nastavak priče o izgradnji Doma revolucije.

"To je mješavina i kluture i biznisa i svega toga što može da donoese sredstva. Kasnije i Dom revolucije treba održavati za šta će opet trebati velika sredstva i nadam se da će se naći taj najpovoljniji model", rekao je predsjednik opštine Veselin Grbović.

Mićunović i Grbović ubrzo najvljuju i prezentaciju takozvanog master plana korišćenja Doma revolucijie, gigantskog zdanja u kojem je tokom pretkle tri decenije stradalo illi povrijeđeno na desetine osoba.

Priča o krizi, ali i brojnih drugi naslušali su se tokom decenija u nevladinom sektoru. Zato su se u znak protesta i okupili ispred loklane uprave sa jasnom porukom.

"O Domu revolucije ne smije biti više priče samo kad se iz njega vade žrtve. Ono mora biti visoko na agendi donosilaca odluka i u lokalanoj upravi i u Vladi i zašto ne pružiti ruku svim zainteresovanim biznis partnerima da se problem konačno pšočne rješavati u pravom mjeru", rekao je Aleksandar Dedović iz NVO "Alfa centar".

Galerija

Bonus video: