Krivokapić: Dogovor o Ustavnim promjenama blizu, ali posao još nije završen

Krivokapić je rekao da bi za 15 dana predlog amandmana na Ustav mogao da se nađe pred poslanicima
67 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2013. 17:58h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić kazao je da je dogovor o Ustavnim promjenama jako blizu i da očekuje da će u srijedu doći do polaznog dogovora za Ustavni odbor.

On je nakon sastanka sa opozicionim liderima Srđanom Milićem iz Socijalističke narodne partije, Darkom Pajovićem iz Pozitivne Crne Gore i Miodragom Lekićem, liderom Demokratskog fronta kazao da je dogovor blizu ali da to ne znači da je posao završen.

"Tu smo, jer smo dobili i konačno mišljenje Venecijanske komisije i mislim da smo vrlo blizu. To ne znači da smo završili posao” kazao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da bi za 15 dana predlog amandmana na Ustav mogao da se nađe pred poslanicima.

TV Vijesti, Jelena Ćorluka

"Do samog kraja ostaje sve otvoreno imamo mišljenje Venecijanska komisija koja je dala jasne preporuke i ostaje stvar političke volje i dogovora da pokušamo doći do polaznog predloga amandmana. Poslije 15 dana oni mogu biti na plenumu a na plenumu 10 poslanika da pruži dodatne izmjene, stvar će biti otvorena do samog kraja i samog glasanja o amandmanima. Osnovnu nit bi morali utvrditi na Ustavnom odboru prekosjutra jer tada je jedini realan rok da ispunimo obaveze da uradimo do kraja mjeseca” kazao je Krivokapić.

Predsjednik Skupštine najavio je nove sastanke sa liderima opozicije za utorak i srijedu, i kazao da se nada da će u srijedu u popodnevnim časovima biti sazvan Ustavni odbor čiji je on predsjednik i predložen konačan teksta amandmana na Ustav Crne Gore.

Galerija

Bonus video: