Kanjon Morače rumunskim turistima reklamiran kao atrakcija

U autobusu je bilo mnogo parova a neprovjerene informacije govore da je bilo osam članova jedne porodice, kazao je novinar rumunske Pro TV
61 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2013. 19:20h

Rumunski turisti koji su juče stradali u nesreći kada se autobus survao u provaliju u blizini manastira Morača, krenuli su u desetodnevni obilazak Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Novinar rumunske Pro TV-a Paul Anđelesku kazao je da je autobus iz Bukurešta krenuo u subotu ujutro ka Beogradu, a potom u nedjelju prema Crnoj Gori.

"Stradali su u kanjonu koji je reklamiran kao jedna od atrakcija putovanja. U autobusu je bilo mnogo parova a neprovjerene informacije govore da je bilo osam članova jedne porodice", naveo je Anđelesku u izjavi za Televiziju "Vijesti".

Ovakvu tragediju ne pamte ni dvije turističke agencije koje su organizatori ovog putovanja, od kojih je zaduženje jedne bio prevoz, a druge sami aranžman. Anđelesku kaže da, ako ima odgovornosti agencija u nesreći, ona pada na onu koja je organizovala put.

Marius Usturoi iz agencije Maree Travel kaže da su svi sertifikati, licence i osiguranja bili u skladu sa međunarodnim pravilima.

"Riječ je o saobraćajnom preduzeću sa iskustvom, koje je i ranije vozili ove rute", dodao je Usturoi.

U Bukureštu očekuju da će povrijeđeni, kao i tijela preminulih, sjutra biti prevezeni u Rumuniju.

Vlasti Rumunije danas su diskutovali o proglašenju dana žalosti, o čemu će odluka biti kasnije donijeta.

Pogledajte animaciju rumunskih medija koja prikazuje kako se desila nesreća:

YouTube

Galerija

Bonus video: