Jedino još birači DPS-a vjeruju da Crna Gora ide pravim putem

U ovom istraživanju, bilježimo veliki broj birača SDP-a, a naročito Bošnjačke stranke, koji su mišljenja da Crna Gora ne ide dobrim putem
33 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2013. 20:29h

Prvi put od januara, 2012, kada je TV Vijesti počela istraživanja javnosti u saradnji sa agencijom Ipsos Stratedžik marketing., više od 50 odsto ispitaniha, odnosno 51 odsto građana, smatra da Crna Gora ide pogrešnim putem. To je znatno više nego prošlog mjeseca, kada je 44 odsto građana bilo nezadovoljno stanjem u državi.

Da se Crna Gora kreće u dobrom smjeru smatra 38 odsto ispitanika.

Da se Crna Gora kreće u dobrom smjeru uglavnom smatraju birači vladajućih partija, ali su samo glasači DPS-a toliko sigurni u to. Naime, u ovom istraživanju, bilježimo veliki broj birača SDP-a, a naročito Bošnjačke stranke, koji su mišljenja da Crna Gora ne ide dobrim putem. To smatra 38 birača SDP-a, odnosno 43 odsto birača BS.

TV VIjesti je ponovo radila anketu o najpopularnijim političarima u Crnoj Gori. Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić je zadržao i čak malo povećao prednost, jer mu se od maja povećeao broj pozitivnih ocjena.

Lekić je u istraživanju TV Vijesti primat preuzeo dva dana pred predsjedničke izbore, pa mu je rejting sada prilično stabilan, jer je uspio da ujedini opoziciju iza sebe na predsjedničkim izborimai ostvari dobar rezultat iako na kraju nije uspio da pobijedi.

I u junu je nastavljen pad popularnosti predsjednika Filipa Vujanovića. Nekada ubjedljivo najpopularniji političar bilježi sve manje pozitivnih i sve više negativnih ocjena, pa je u ukupnom skoru pao na treće mjesto iza lidera Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića.

Bonus video: