Ni dva mjeseca nakon hapšenja nije saopšteno čija je likivdacija spriječena na Cetinju

Saznajemo i da je policija tokom izviđaja pronašla novinske članke o ubistvima u Srbiji a među njima i jedan u kom se objašnjava što je zapravo „škaljarski klan“
291 pregleda 1 komentar(a)
hapšenje Cetinje, Foto: Uprava policije
hapšenje Cetinje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.07.2018. 18:11h

Nedostatak dokaza ali i činjenica da posjedovanje silikonskih maski nije krivično djelo dovelo je do toga da na kraju samo zbog nedozvoljenog držanja oružja istraga bude pokrenuta protiv 35.godišnjeg Ivana Jovanovića i njegove sestre od tetke 26.godišnje Nikolete Vukić koja je u „Grandu“ radila kao recepcionerka.

Oni su uhapšeni 8.juna kada su u hotelu pronađene maske i oružje i od tada se nalaze u pritvoru. Iz policije je tada saopšteno da se sumnja da su učestvovali u pripremanju ubistva pripadnika organizovane kriminalne grupe.Cetinjski Osnovni sud nedavno im je produžio pritvor kako ne bi uticali na svjedoke ali i zbog opasnosti od bjekstva.

Ono što je u javnosti malo poznato jeste šta su osumnjičeni tvrdili nakon hapšenja.

Televizija Vijesti pouzdano saznaje da je Vukić u cjelosti negirala krivično djelo ,te da je u hotelskoj sobi 213, koja se inače ne koristi, po odobrenju svog šefa ostavila gume za vozilo . Tužiocu je objasnila i da je ključ od te sobe držala u svom automobilu i često ga davala na upotrebu bratu Ivanu.

To je potvrdio i Ivan Jovanović, koji je priznao da sve ono što su inspektori pronašli u sobi 213 pripada njemu. Objasnio je da je oružje i maske kupio dvije – tri godine ranije te da se zbog čestih policijskih pretresa odlucio da ih sakrije u hotelu.

Navodno je bez pitanja i znanja svoje rođake kopirao ključ od sobe a potom unio automatsku pušku, dvije maske, eksploziv i municiju.

To nije jedino što je ostavio u hotelu. Saznajemo i da je policija tokom izviđaja pronašla novinske članke o ubistvima u Srbiji a medju njima i jedan u kom se objašnjava što je zapravo „škaljarski klan“.

Zbog čega je čuvao ove tekstove nije poznato, jer kako saznajemo, on nije želio da odgovara na pitanja tužioca.Tokom odbrane Jovanovic,protiv kog se inace vode postupci zbog nasilnickog ponasanja i ugrozavanja sigurnosti , kazao je kako nije imao namjeru nikog da ubije niti na bilo koji način iskoristi stvari iz sobe 213

Bonus video: