Cetinjanin Saša Mašanović donio zlatnu medalju u bodibildingu

"Na Svjetsko idem na veću kilažu i nadam se da ću oboriti svoj lični rekord", kaže Mašanović
496 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2013. 10:29h

Cetinjanin Saša Mašanović osvojio je zlatnu medalju na nedavnom održanom otvorenom prvenstvu Evrope u bodibildingu. Mašanović je trijumfovao u konkurenciji veterana, uzrasta od 44 do 49 godina, a do sjajnog rezultata stigao je poslije kratkotrajnih priprema.

Samo mjesec dana ozbiljnog treninga mu je bilo dovoljno da se u Knjaževcu okiti laskavim zvanjem evropskog prvaka u bendž presu.

"Prije svega, imponovalo mi je što učestvujem na tom velikom takmičenju za mene, a onda sam vidio da mi se otvorio put da uzmem jednu od medalja. I kako je to nekako svojstveno Crnogorcima, pošlo mi je za rukom, obradovao sam i sebe i sve moje najmilije", kaže za TV Vijesti Mašanović.

Do zlatne kolajne, ističe Mašanović, ne bi stigao bez podrške porodice, ali ni bez temelja koje je postavio baveći se nekada džudoom, u kojem je, takođe, bio veoma uspješan.

Bio sam petostruki prvak Crne Gore, tri državne medalje tadašnje Jugoslavije, i osvajač sam mnogobrojnih turnira širom zemlje. Bio sam čak i u Hrvatskoj, takmičio sam se za čudo klub "Split", i osvojio se sam sev što se osvojiti može - prvenstvo Splita, Dalmacije, Hrvatske...", sjeća se Mašanović.

"Trener mi daje elana, daje mi volju, vjetar u leđa, što je svakom sportisti neophodno za postizanje vrhunskih rezultata"

Velike zasluge za uspjeh ima i selektor crnogorske reprezentacije Saša Roganović, pod čijim nadzorom se Mašanović i pripremao za takmičenje u Srbiji.

"Prvi put je izašao na takmičenje u 46. godini, ja sam ga nagovorio, vidio sam da ima potencijala", kaže trener Roganović

"On mi daje elana, daje mi volju, vjetar u leđa, što je svakom sportisti neophodno za postizanje vrhunskih rezultata", dodaje Mašanović.

Recept za vrhunski rezultat u slučaju evropskog šampiona ima tri sastojka.

"Trening, da se fokusiramo na ono što radimo, zdrava, dobra ishrana i treće, oporavak mišića."

A mišići će morati da budu još jači, kako bi se podignutih 100 kilograma iz Knjaževca nadmašilo na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje će se u septembru održati u mađarskom Egeru.

"Idem na veću kilažu i nadam se da ću oboriti svoj lični rekord", kaže Mašanović.

"Svoj rekord će oboriti i to sigurno i to za vjerovatno 40-50 odsto. On je tek počeo, sigurno će 30-40 kilograma poboljšati svoj rezultat", smatra trener.

"Idem na bronzu, Svjetsko je Svjetsko... Idem da popunim moju riznicu trofeja", zaključuje Mašanović.

Do septembra i Egera Mašanoviću predstoje naporne pripreme i prelistavanje sportskih uspomena, nadajući se da će u ličnoj hronici mjesto naći i rezultat iz Mađarske.

Galerija

Bonus video: