Postavljeni prvi koševi: Karavan "Svi smo jedan tim" krenuo iz Boke

Radost zbog nove opreme, ali prije svega zbog promovisanja zdravog načina života, reakcije su učenika
119 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2013. 15:44h

Karavan Svi smo jedan tim krenuo je danas iz Boke. Na igralištima hercegnovske i tivatske srednje škole "Ivan Goran Kovačić" i "Mladost", postavljeni su prvi koševi u ovkiru akcije kojom će biti obuhvaćeno 29 igrališta širom Crne Gore.

Radost zbog nove opreme, ali prije svega zbog promovisanja zdravog načina života, reakcije su učenika koji su danas odigrali i revijalne utakmice sa novim loptama, a u Tivtu se srednjoškolcima priključila i mlada košrakaška reprezentacija koja je u tom gradu na pripremama za Evropsko prvenstvo.

Direktorica prodaje TV Vijesti Lena Bošković kaže da je možda jedan od razloga zbog kojeg su sa akciom krenuli iz Boke zato što se u Tivtu nalazi mlada košarkaška reprezentacija na pripremama, a koja će u julu igrati evropsko prvenstvo u Estoniji.

"Mislim da je ovo jedan divan povod da im možda i poželimo svu sreću i da se vrate sa nekom od medalja", kazala je Bošković

"Mi smo sponzor Prve muške košarkaške lige, Erste lige i ovo nam je bio idealan način da malo proširimo tu priču i da uz tu podršku koju dajemo košarkaškom savezu Crne Gore odemo jedan korak dalje, odnosno u osnovne škole i srednje škole, gdja kao što znamo su pravi rasadnici telenata", kazala je Dragana Crvenica, direktorica Komunikacija Erste banke.

Oduševljeni akcijom, učenici srednjih škola su pokazali svoje talente u revijalnim mečevima

A kako kažu, oduševljeni akcijom, učenici srednjih škola su pokazali svoje talente u revijalnim mečevima.

"Ovo treba češće da se dešava da se razvija kultura fizička, prvo, a u Tivtu nema baš puno terena gdje može i gdje imaju dobre kvalitetne table da se igra košarka, a ovo su mnog dobre table i htio bih da se zahvalim svima koji su to donirali školi", rekao je za TV Vijesti učenik srednje škole "Mladost" Nikola Petričević.

"Imponuje kada ovako dođu vršnajci iz škole da te gledaju, onako nekako ta atmosfera i neka blaga trema pozitivna tako da mnogo prija i vjerujem da bi mnogi koji gledaju sada voljeli da igraju ovdej. Tako da bi donacija što se tiče tih koševa mnogo doprinijela da se poveća broj učenikakoji bi bili zainteresovani za neki sport", kaže Maksim Marković, učenik srednje škole "Ivan Goran Kovačić", iz Herceg Novog.

A njihov talenat je prepoznao i princ Nikola Petrović čija je fondacija jedan od partnera u projektu.

"Sport može da bude jedna vrlo dobra slika z anašu državu i takođe za mladost, zato što mislim da mi imamo toliko, vidio sam, toliko talentovanih mladih i to je dobro da mi pomažemo da oni imaju sve uslove",kazao je princ Nikola Petrović, osnivač fondacije "Petrović Njegoš".

A novim koševima obezbjeđuju se uslovi da se može igrati kvalitetna košarka i vani gdje svi imaju u svako doba pristupa i odakle se uglavnom i kreće ka vrhunskim dostignućima.

"Evo sad se bliži ljeto, vjerujte mi ujutru i kasno uveče, ova sportska dvorana odnosno sportski tereni su puni i uvijek ima jako puno djece i daj bože da ih ima sve više", kaže Ivo Lekić, profesor u srednjoj školi "Mladost" iz Tivta.

Direktor srednje škole "Ivan Goran Kovačić", Momir Dragićević, kaže da je Ovo jedna prelijepa akcija koja bi mogla da ide u više dimenzija.

Karavan "Svi smo jedan tim" će u srijedu biti u Baru i u Ulcinju, a u četvrtak u Budvi i Kotoru.

Galerija

Bonus video: