Tužba protiv onog ko bi trebalo da štiti radnička prava

Nama se svakodnevno kao sindikalnoj organizaciji drugi zaposleni javljaju i pričaju da trpe mobing ali se oni ipak ne usuđuju da pondnesu tužbe"
6 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2013. 18:41h

Prvi put u istoriji crnogorskih radničkih pokreta, tužba za mobing je podnijeta upravo protiv čelnika organizacije koja bi trebalo da brani radnička prava. Zaposleni u Savezu sindikata Vukadin Čupić je podnio tužbu protiv sekretara Zorana Masoničića i predsjednika podgoričkog ogranka Saveza, Gorana Dragovića.

U Osnovnom sudu je održano prvo pripremno, i zakazano za početak juna sljedeće ročište

"Ja i dan danas trpim mobing zato što nemam osnovno sredstvo rada, zato što nemam nikakvih radnih zaduženja, sve zbog toga što je to cilj, cilj ili volja nekih pojedinaca koji Savez sindikata doživljavaju kao svoju ličnu prćiju", kazao je TV Vijesti Vukadin Čupić.

"Ja i dan danas trpim mobing zato što nemam osnovno sredstvo rada, zato što nemam nikakvih radnih zaduženja, sve zbog toga što je to cilj, cilj ili volja nekih pojedinaca koji Savez sindikata doživljavaju kao svoju ličnu prćiju"

"Kad je gospodin Ćupić sa gospođom Senkom Rastoder stupio u štrajk ukazalo se da je to vozilo neophodno za rad kao sredstvo rada Savezu sindikata, što su oni osporavali da mu se oduzima sredstvo za rad. Ne uzima mu se sredstvo rada, već se uzima vozilo koje je bilo prijeko neophodno", kaže Goran Ćulafić iz Saveza sindikata.

"On kod mene ima kancelariju, ima stolicu ima kompjuter, sjedi, izađe, popije kafu, usput se bavi ovakvim aferama", dodaje Goran Dragović iz Opštinskog sindikalnog povjereništva.

TV Vijesti, Daniela Vranković

A ovakva afera, da se tužba za mobing podnosi protiv čovjeka koji bi trebalo da brani radnička prava je nezapamćena.

"To je toliko bizarno da nemamo riječi. Nama se svakodnevno kao sindikalnoj organizaciji drugi zaposleni javljaju i pričaju da trpe mobing ali se oni ipak ne usuđuju da pondnesu tužbe", kazala je Senka Rastoder, iz Saveza sindikata.

Suđenje po tužbi Vukadina Čupića biće nastavljeno 6. jula.

Galerija

Bonus video: