Ulama osuđen na pola godine zatvora zbog prijetnji tužiocu

Na današnjem ročištu saslušan je vještak sudske medicine Nemanja Radojević
613 pregleda 3 komentar(a)
Vladimir Ulama, Foto: Luka Zeković
Vladimir Ulama, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.07.2018. 17:29h

Baranin Vladimir Ulama osuđen je na šest mjeseci zatvora jer je tokom istražnog postupka protiv njega zbog ubistva Petrovčanina Nemanje Medina prijetio tužiocu Željku Tomkoviću.

Ulami je presuđeno pred kolašinskim Osnovnim sudom i to zbog krivičnog djela „napad na službeno lice u vršenju službene radnje“. To je u nastavku suđenja saopštio Ulamin advokat Branko Anđelić, zbog čega je tražio izuzeće tužioca iz ovog postupka.

Prijedlog da se Tomković izuzme uslijedio je nakon održanog ročišta u podgoričkom Višem sudu na kojem je saslušan vještak sudske medicine Nemanja Radojević koji je objašnjavao prirodu povrede koja je svojevremeno konstatovana kod optuženog Darka Mijovića.

Vještak je, nakon uvida u fotografije barske policije, objasnio da su na ruci Mijovića bile vidljive dlake što ne bi bio slučaj da je povredu zadobio uslijed opekotine od vatre ili vode. Ovakvim izjašnjenjem, ocijenio je advokat Anđelić, vještak je opovrgnuo optužnicu u kojoj se tvrdi da je optuženi Mijović, osim ubistva, učestvovao i u paljenju vozila koje je koristio Medin.

Tokom suđenja su pročitani i izvještaji barskih ljekara na osnovu kojih je vještak Radojević dao svoje prvo mišljenje. Tada je naveo da su kod optuženog Mijovića pregledima dijagnostifikovane opekotine u predjelu desne podlaktice i desne šake prvog i drugog stepena. Zadobijene povrede, prema njegovom prvom mišljenju, posljedice su lokalnog dejstva visoke toplote moguće kontaktom vrelim predmetom ili plamenom.

Kako bi razjasnili ono što su tvrdili, vijeće sudije Vesne Moštrokol za sljedeće suđenje 25. septembra pozvaće ljekare iz Bara, ali i vještaka za eksplozije i havarije.

Nemanja Medin nestao je 8. jula 2016. godine. Iako još nije pronađen, tužilaštvo tereti Ulamu i Mijovića da su ga tog dana povrijedili, zatim strpali u gepek njegovog “megana”, odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga na za sada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo. Terete su da su potom i zapalili automobil, koji je pronađen četiri dana kasnije pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića.

Bonus video: