Krivokapić: Izvršna vlast da se pozabavi KAP-om

On je kazao da, u vezi sa Kombinatom, nije bilo dodatnih dogovora sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)
57 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2013. 19:02h

Predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić očekuje da Vlada i resorni ministar riješe situaciju u Kombinatu aluminijuma (KAP) jer, kako je kazao, to je posao izvršne vlasti, a ne parlamenta.

"Nadam se da će Vlada, koja je izvršna vlast, i ministar, prije svega, uzeti u ruke tu stvar i presjeći stalne štete koje nastaju po građane Crne Gore. To je posao izvršne vlasti, jer nigdje u svijetu to ne radi parlament", kazao je Krivokapić novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Parlamenta Islanda, Aste Johannesdottir.

On je kazao da, u vezi sa Kombinatom, nije bilo dodatnih dogovora sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

"Svi smo bili, na svoj način, posvećeni predsjedničkim izborima", dodao je Krivokapić.

Daniela Vranković, TV Vijesti

On je naveo da postoje zaključci Skupštine, koji su na snazi, i koji daju čitav koncept od raskida sa Centralno-evropskom aluminijumskom kompanijom (CEAC) do ispitivanja onoga što se tamo dešavalo, a to znači revizije i izrade studije o budućnosti aluminijumske industrije u KAP-u.

"I da radimo kako treba već sada je trebalo da razgovaramo sa novim investitorom. I poslije međunarodnog tendera koji bi bio otvoren dobili bismo vjerovatno boljeg partnera", rekao je Krivokapić i dodao da se gori ne može dobiti.

On smatra da je propuštena važna godina, jer, prema njegovim riječima, nije svaka godina jednako duga.

"Kao kod bolesnika - onaj ko je u lošem stanju svaki dan mu je važniji nego onome ko je u dobrom stanju. Ta godina je mnogo duža nego prethodnih deset", poručio je Krivokapić.

Na pitanje da li politička nestabilnost može da utiče na ekonomsku situaciju i turističku sezonu, Krivokapić je odgovorio da je ključni prioritet Crne Gore suočavanje sa krizom.

"Na vrhuncu ekonomskog uspona, 2007. godine ukazao sam na ekonomsku krizu na koju se moramo pripremiti. Od tada je prošlo pet, šest godina, a mi se još iznenađujemo što kriza dolazi i što je sve jača", ocijenio je Krivokapić.

Produženje krize, kako je kazao, vodi u političku krizu, što ne traži samo dogovor DPS-SDP, već širi konsenzus u državi.

"U parlamentu ću pokušati da oko tih stvari postignemo konsenzus, jer se odnosi na stabilnost Crne Gore. To je prilika da zajedno pogledamo naše finansijske i razvojne šanse i kapacitete da bi izbjegli štetne posljedice po građane Crne Gore", kazao je Krivokapić.

Galerija

Bonus video: