SDP optužila DPS da su u Rožajama ubacivali listiće

Opštinska izborna komisija će na satanku razmotriti ove nepravilnosti i kasnije ih proslijediti DIK-u
78 pregleda 65 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2013. 20:33h

Od 44 zapisnika sa biračkih mjesta u Rožajama opštinskoj izbornoj komisiji zbog primjedbi na rad biračkih odbora nisu potpisana dva sa birališta na gradskom području.

"Sadržina tih prigovora jeste da je na ta dva glasačka mjesta došlo do ubacivanja određenog broja listića od strane biračkog odbora", kaže za TV Vijesti Mersudin Dautović, predsjednik OIK Rožaj.

Na kršenje izborne volje građana ukazali su posmatrači SDP-a na tim biračkim mjestima. Oni su optužili kolege iz DPS-a za nezakonite radnje.

"Negdje oko 14,30h izašao je predsjednik komisije ,napustio je biračko mjesto nije došao njegov zamjenik u tom momentu jedan član komisije izveo je posmatrača od lekića kao da mu nešto pokaže vani. I oni su u tom momentu uzeli oko, šta znam, 80 možda i više listića, da ne lupam i zaokružili su broj jedan. Hadžić je zaokružio, Hot je pocijepao kupone, ubacio kupone i ubacio listiće", priča posmatrač Irhad Kurtagi.

"Na biračkom mjestu gdje sam bio član desila se jedna nepravilnost gdje je predsjednik komisije ubacio tri listića dok sam ja izašao ispred vrata", kazao je posmatrač Fikret Ramusović.

Opštinska izborna komisija će na satanku razmotriti ove nepravilnosti i kasnije ih proslijediti državnoj izbornoj komisiji. Ipak i ako se dokažu te primjedbe u opštinskoj izbornoj komisiji kažu da one neće uticati na rezultat izbora.

Video: Boban Obradović

"Mi ćemo u svakom slučaju donijeti odluku. Broj glasača koji je na tim biračkim mjestima sigurno nije taj broj koji bi mogao da se odrazi na konačan rezultat na izbore za predsjednika Crne Gore", kazao je Dautović.

Od 9128 važećih glasačkih listića u Rožajama Vujanović je, po podacima opštinske izborne komisije, osvojio 7717 ili 84,5% dok je za Lekića glasalo 1411 birača što je 15,5 procenata.

Galerija

Bonus video: