Kome je smetao Delibašić: Ubijen zbog posla sa narkoticma, sukoba unutar kriminalne grupe...?

U proteklih nekoliko dana policija je obavila informativne razgovore sa više bezbjednosno interesantnih osoba, saznaje TV Vijesti, mahom članova grupe pokojnog Đurovića
581 pregleda 13 komentar(a)
Vaso Delibašić, Foto: Screenshot (YouTube)
Vaso Delibašić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.07.2018. 17:41h

Istraga o ubistvu Baranina Vasa Delibašića ide u nekoliko smjerova, saznaje TV Vijesti.

45-godišnji Delibašić, prema podacima bezbjednosnih službi, važio je za člana kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića, pa se kao jedan od motiva likvidacije ispituje upravo pripadnost ovoj grupi, ali i mogući sukobi unutar nje.

Policija je takođe imala operativne podatke da je Delibašić, formalno vlasnik dva ugostiteljska objekta u Baru, zadnjih nekoliko godina bio u poslovima sa drogom, pa je i to u vrhu mogućih motiva ubistva.

U proteklih nekoliko dana policija je obavila informativne razgovore sa više bezbjednosno interesantnih osoba, saznaje TV Vijesti, mahom članova grupe pokojnog Đurovića.

Izvori TV VIjesti bliski istrazi navode da je policija pokušala da dođe do saznanja da li je ubijeni Delibašić sa nekim bio u konfliktu ili mu je neko prijetio.

Delibašić je ubijen prošlog četvrtka u Makedonskom naselju u Baru, naočigled više građana, kada su ga i dalje nepoznate osobe, sačekale u blizini kuće. On ih je primijetio dok su se nalazili u automobilu marke “audi“ zbog čega je počeo da bježi, ali nije uspio da im umakne. Pogođen je sa šest metaka, kako se pretpostavlja iz „škorpiona“.

Vjeruje se da je jedan od ubica vidjevši da je ranjen izašao iz automobila, potom mu prišao i „ovjerio“ ga, ispalivši mu tri metka u glavu.

Automobil koji su koristile ubice nedugo nakon zločina pronađen je zapaljen u blizini Poljoprivredene škole.

Iz vozila su izuzeti predmeti koji su proslijeđeni Forenzičkom centru čiji stručnjaci će pokušati da sa njih izoluju biološke tragove .

Bonus video: