Sijarto: Evroatlantska i evropska integracija Crne Gore uspješan je primjer koji treba slijediti

0 komentar(a)
Peter Sijarto, Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Peter Sijarto, Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 02.07.2018. 14:07h

Evroatlantska i evropska integracija Crne Gore uspješan je primjer koji treba slijediti, ocijenio je ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske, Peter Sijarto.

Sijarto se danas u Beranama sastao sa crnogorskim ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Darmanović je ukazao na značaj kontinuiranog političkog dijaloga na visokom nivou, o čemu svjedoči i današnja posjeta Sijarta Crnoj Gori.

„Ocijenivši bilateralne odnose veoma dobrim, izrazio je zahvalnost na sveobuhvatnoj i sadržajnoj podršci i pomoći Mađarske našim integracionim procesima“, kaže se u saopštenju.

Sijarto je, kako se navodi, kazao da je privrženost Mađarske evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana veoma jasna i nedvosmilena, i da se nalazi među prioritetima mađarske vanjske politike.

„U tom kontekstu, ocijenio je evroatlantsku ali i evropsku integraciju Crne Gore uspješnim primjerom koji treba slijediti, izrazivši punu podršku što skorijem pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji“, kazali su iz Ministarstva.

Sagovornici su ocijenili da da, pored saradnje u oblastima obrazovanja, turizma i energetike, postoji značajan prostor za dalje produbljivanje odnosa kroz realizaciju novih projekata u oblasti ekonomije.

Bonus video: