TV Vijesti: Gledaoci, hvala na povjerenju

"Niko od naših kolega nije se bunio kada smo se svojevremeno, prema istim istraživanjima, nalazili iza konkurenata. Tada je sve bilo u redu"
131 pregleda 55 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2013. 20:59h

Nema dileme da je televizija Vijesti ubjedljivo najgledanija, odnosno da joj građani naviše vjeruju, i mi se zbog toga zaista nećemo nikome izvinjavati, kazao je glavni i odgovorni urednik TV Vijesti Vladan Mićunović povodom žalbe dijela elektronskih medija na rezultate istraživanja gledanosti i povjerenja građana u televizije, prema kojima je Televizija Vijesti prepoznata kao najbolja.

"U posljednje tri godine u svim mjerenjima i istraživanjima koja su rađena u Crnoj Gori, Televizija Vijesti je ubjedljivo na prvom mjestu – i po gledanosti i po povjerenju. Mi smo, isključivo mukotrpnim radom, tokom pet godina rada uspjeli da stignemo do vrha. Niko od naših kolega nije se bunio kada smo se svojevremeno, prema istim istraživanjima, nalazili iza konkurenata. Tada je sve bilo u redu, a danas, nekoliko godina kasnije, istraživanja im ne valjaju. Izgleda da je to lakse nego se suočiti sa vlastitim slabostima koje gledaoci znaju da kazne", rekao je Mićunović.

On dodaje da nije problem to što je TV Vijesti najbolja, nego što je uopšte opstala i ovoliko ojačala, uprkos brojnim i višegodišnjim opstrukcijama i diskriminaciji.

"TV Vijesti ne proizvodi program za mjerenja, već za gledaoce. Zato jedini prema kojima imamo obavezu jesu naši gledaoci i njihovo povjerenje. Koristim ovu priliku da im se zahvalim i obećavam da ćemo nastaviti da radimo kao do sada i da ćemo sigurno biti još bolji", rekao je Mićunović.

Dominacija i visoko povjerenje građana u TV Vijesti počinju 2011.

Profesor FPN-a, Miloš Bešic tada je konstatovao:

"Ovdje se dešava nešto što nije uobičajeno. Nije zato što i dalje imamo trend rasta TV Vijesti, to je trend koji ide preko mjere dobrog ukusa jer se je 38, 3 odsto građana vezalo povjerenje za TV Vijesti..“

Najveću gledanost i povjerenje TV Vijesti zadržala je i u 2012.

Istraživanje, koje je CEDEM u saradnji sa misijom OEBS-a radio u julu 2012. objavljeno je u novembru, zbog parlamentarnih izbora. Podaci opet govore u korist TV Vijesti.

I izvještaji o gledanosti na EXTRA TV-u, iz 2011. 2012. i ove godine pokazuju da su korisnici ovog TV servisa najviše vremena provodili su uz program TV Vijesti.

Redovna istraživanja Ipsos Stratedžik Marketringa potvrđuju dominaciju TV Vijesti - posljednja, februarska, govore da je od novembra, čak povecana razlika u odnosu na konkurente. Udio TV Vijesti u ukupnom TV auditorijumu je 31,4 procenta. Slijedi Pink sa 19,4, Televizija Crne Gore sa 16,9 i Prva sa 11 odsto.

Prema svim dosadašnjim istraživanjima Vijesti u pola 7 su najgledaniji program u Crnoj Gori - centralnu informativnu emisiju svakog dana u prosjeku gleda 160.000 ljudi