Drobnič o snimcima DPS-a: Delegacija EU prati događaje u Crnoj Gori

"Mi ih ne komentarišemo pojedinačno, što ne znači da ih ne pratimo. Oni su predmet analize i dobiće svoj odraz i u ovogodišnjem izvještaju o napretku"
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2013. 18:56h

Delegacija Evropske unije (EU) u Podgorici prati sve događaje u Crnoj Gori važne za vladavinu prava, koji će dobiti odraz u ovogodišnjem izvještaju o napretku države, saopštio je šef Delegacije Mitja Drobnič.

On je, upitan da prokomentariše aferu "snimak", rekao da Delegacija EU prati sve događaje u Crnoj Gori koji se tiču vladavine prava, kao i svih pitanja interesantnih sa stanovišta priključenja Crne Gore Uniji.

Audio snimak: DPS izborna strategija - jedan zaposlen, četiri glasa >>>

"Mi ih ne komentarišemo pojedinačno, što ne znači da ih ne pratimo. Oni su predmet analize i dobiće svoj odraz i u ovogodišnjem izvještaju o napretku Crne Gore na putu prema članstvu u EU", rekao je Drobnič novinarima.

On je, povodom dokumentacije koju je dostavio lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić povodom odluke Upravnog suda da u Andrijevici nije bilo političke korupcije, rekao da čekaju još jedan dio dokumentacije za koju je najavljeno da će biti predata.

TV Vijesti, Jelena Ćorluka

"Onda će to biti predmet naše analize zajedno sa odlukama Upravnog suda i ta dokumentacija će biti poslata i Evropskoj komisiji (EK), jer sve takve dokumente dijelimo sa EK, odnosno Direkcijom za proširenje", rekao je Drobnič.

Upitan da li smatra da je to kršenje Zakona o finansiranju političkih partija, budući da je pratio njegovu izradu, Drobnič je kazao da osnovni principi moraju da djeluju da bi demokratija djelovala.

"Ako povučem paralelu između privrede i politike – u privredi konkurencija donosi kvalitet i snižavanje cijena. I u politici izvjesna politička konkurencija donosi kvalitet. Ukoliko dođe do iskrivljenog djelovanja tog principa, onda su i rezultati iskrivljeni", rekao je on.

Drobnič je kazao da to ne važi samo za Crnu Goru, već za bilo koju demokratiju, bez obzira da li se radi o demokratiji u državama koje su članice ili onima koje su kandidati

Galerija

Bonus video: