Đukanović poručio srednjoškolcima: Budućnost je u preduzetništvu

"Mislim da bi preduzetništvo trebalo da postane dio redovnog sistema obrazovanja. Čini mi se da je deficit toliko gorući"
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2013. 19:19h

Sada srednjoškolci, sjutra preduzetnici, političari ili oboje. Tek to su ideje koje su okupile 200 mladih u Školi preduzetništva i inovacije čiji su organizatori bivši studenti Univerziteta Donja Gorica (UDG).

Lekciju o tome držao je Milo Đukanović, jedan od osnivača fakulteta, premijer, dugogodišnji političar, a u pauzama državničkog posla i biznismen, koga su srednjoškolci dočekali aplauzom.

Srednjoškolci su se najviše interesovali za recept njegovog uspjeha.

"Jako je važno da usvajate sva ona znanja koja će vas osposobiti da sjutra možete sa puno samopouzdanja pokrenuti preduzetničku inicijativu"

Premijer kaže da u Crnoj Gori takvih ideja nema dovoljno, pa bi bi bilo dobro da se o tome uči i u školama.

"Mislim da bi preduzetništvo trebalo da postane dio redovnog sistema obrazovanja. Čini mi se da je deficit toliko gorući".

A goruće pitanje za premijera i biznismena danas je bilo da otkrije tajnu uspjeha koji traje već dvije decenije. Cetinjanin Balša Lompar konstatovao je da je Đukanović bio na čelu Vlade prije nego se on i rodio, a da je to i sada, pa je želio čuti formulu jer i on namjerava da se bavi politikom.

TV Vijesti

"Da li je moguće imati toliku moć, a nekad biti običan građani", pitao je učenik cetinjske gimnazije.

Osim aplauza i osmijeha, Balša je dobio i recept za uspjeh.

"Balša ako nisi odabrao, ja sam predsjednik najveće partije i naša vrata su otvorena", kazao mu je Đukanović, ohrabrujući ga u naumu da se bavi politikom.

Osim za primanje novih članova, Đukanović je danas bio raspoložen i za fotografisanje. Škljocali su aparati sa svih strana, pa je čini se ostalo malo onih koji nijesu ovjekovječili današnji susret za premijerom.

Galerija

Bonus video: