Hod preko žica od struje umalo bio koban za Jelića

"Odgovorno tvrdim da taj slučaj veze sa Elektrodistribucijom nema", rekao je Milorad Bakić iz Elektrodistribucije Andrijevica
79 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2013. 19:17h

Mještanin sela Slatina, kod Andrijevice, Radojica Jelić lakše je povrijeđen od strujnog udara iz žica koje leže po zemlji.

Struja je kako prenosi TV Vijesti ubila njegovog konja.

U Elektrodistribuciji sa druge strane negiraju da je struja uzrok nezgode.

Jelić je konja poveo na pašu, a kako je znao da već devet dana nema struje, krenuo je preko žica koje leže po zemlji. Osjetio je udar i pao u nesvijest.

"Ja mislim da je struja isključena, odjedanput sam osjetio bačilo me tamo. Kad sam se otrijeznio bilo mi je mrijena na oči i svjetlost, vidim konj poginuo", rekao je Jelić.

Odmah su alarmirane policija i Elektrodistribucija koji su izašli na mjesto nezgode. U Elektodistribuciji tvrde da konja nije ubila struja.

"Odgovorno tvrdim da taj slučaj veze sa Elektrodistribucijom nema. Sa službenikom iz centra bezbjednosti smo otišli na trafostanicu. On se lično uvjerio da je trafostanica zaključana, da su tamo prekidači izbačeni i da ta trafostanica nije u pogonu", rekao je Milorad Bakić iz Elektrodistribucije Andrijevica.

Prethodnih dana mještani Slatine su pomagali Elektrodistribuciji u podizanju popadalih stubova.

TV Vijesti, Boban Obradović

Na upozorenje da ne treba prilaziti žicama neki ipak nijesu obraćali pažnju. Bez povreda na tijelu, ali iz preventivnih razloga Jelić je zadržan u beranskoj bolnici.

Kaže da će ovaj dan dugo pamtiti.

"Imam malo malaksalost. Šta će da bude neka bude uglavnom ja sam postradao. Moram da slavim danas drugi rođendan".

Da li je uzrok smrti životinje struja koje zvanično nema u Slatini, znaće se narednih dana. Istovremeno se nastavlja i popravka havarisanih dalekovoda pa tek polovina andrijevičke opštine nakon devet dana ima struju.

" U 50 odsto sela nema struje i ne znam kada će je dobiti", rekao je menadžer opštine Andrijevica Miodrag Ivanović.

I u Plavu stanje još nije normalizovano jer je tamo trećina sela i dalje bez električne energije.

Galerija

Bonus video: