Voz iz Beograda kasnio sedam sati: U vagonima bez grijanja

Nakon što je ponovo uspostavljen, saobraćaj na pruzi je, tvrdi Janković, sada potpuno bezbjedan
69 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2013. 20:50h

Iako je u Podgoricu trebalo da stigne jutros oko 7 sati, međunarodni voz iz Beograda na Željezničkoj stanici zaustavio se sa skoro 7 sati zakašnjenja, tačno u 13 i 50.

Voz je iz Beograda krenuo sinoć nešto nakon 20 sati, a pred samo svitanje u 5.30 zastao je na željeznici u Kolašinu, odakle je krenuo tek poslije podneva. Za sve ovo vrijeme, putnici su strpljivo čekali.

Putnici su TV Vijesti kazali da nije bilo grijanja u vagonima, i da je bilo prilično naporno.

Iz Željezničkog prevoza objašnjavaju šta je uzrok višesatnog zastoja.

"Prvo je bio kvar lokomotive na vozu, a zatim je došlo do kidanja kontaktne mreže usljed pada drveta na kontaktnu mrežu, tj. usljed nevremena u Trebješici. + Iz Podgorice je poslata pomoćna lokomotiva. Nakon uspostavljanja napona, lokomotiva je pošla za Kolašin i preuzela brzi voz i on je otpremljen za Bar", kazao je Milovan Janković, direktor Sektora za međunarodni prevoz putnika.

Loši vremenski uslovi i nedostatak napona na mreži su, tvrdi Janković, razlog su što je i lokalni voz Bar- Bijelo Polje na stanici u Lutovu stajao 3 ipo sata.

"Po uspostavljanju napona, voz je nastavio do Kolašina, a zatim od Kolašina putnici su prešli na brzi voz koji saobraća iz Bara za Beograd", kaže Janković.

Nakon što je ponovo uspostavljen, saobraćaj na pruzi je, tvrdi Janković, sada potpuno bezbjedan.

"Mreža je osposobljena, nema nikakvih problema. Što se tiče sigurnosti saobraćaja, on je siguran. Taj kvar je saniran i vozovi nadam se da će ići po redu vožnje."

U vozu iz Beograda, grijanja, kažu putnici, nije bilo, što im je dodatno otežavalo ionako dugo putovanje. Ipak, u Kolašinu su imali priliku da se ogriju, ali i da nešto prezalogaje.

A, osim sendviča, putnici iz Beograda više ništa neće dobiti, jer uprkos kašnjenju ne postoji mogućnost da im se vrati novac bilo kakav novac za karte.

"U međunarodnom saobraćaju nemamo sporazum o vraćanju karata, dok u lokalnom do 50% mogu da ostvare povraćaj putnici koji se obrate", kaže za TV Vijesti Milovan Janković.

Vozna karta iz Beograda do Podgorice košta između 22 i 25 eura, zavisno od toga da li je u pitanju obično sjedište ili spavaća kola.

Galerija

Bonus video: