Muke stanara zgrade u NK: Ulica neuređena i neasfaltirana, dvorište javni WC

"Naiđu kola brzo, prikoče, nagrde čovjeku garederobu, ne može se prići da se uđe u soliter. Kad je suvo, brzo voze diže se velika prašina. To je nesnošljivo", saopštio je Luka Vojinović, stanar solitera
218 pregleda 3 komentar(a)
Nikšić, zgrada, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Nikšić, zgrada, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 22.06.2018. 18:00h

Stanari solitera u blizini Autobuske stanice u Nikšiću koji žive sa brojnim problemima obratili su se Televiziji Vijesti.

Revolitirani su što Opština Nikšić i vlasnici trgovinsko-ugostiteljskog objekta izgrađenog prije 12 godina u blizini zgrade još nijesu riješili problem prilaza soliteru i magacinu objekta.

Takođe, tvrde da ulaz i dvorište zgrade u kojoj žive predstavljaju javni WC, zbog čega su navikli da žive sa svakodnevnim neprijatnostima.

Tvrde i da nadležni u gradu pod Trebjesom za njih nemaju sluha.

Neuređena i neasfaltirana ulica, svakodnevna cirkulacija kamiona, kombija i drugih dostavnih vozila ispred samog ulaza u zgradu, ali i veliki broj nesavjesnih pojedinaca koji su dvorište i ulaz solitera u ulici Vuka Lopušine, pretvorili u javni WC, samo su neki od razloga što su se stanari ove zgrade obratili Televiziji Vijesti s namjerom da upoznaju javnost u kakvim uslovima žive.

Tvrde da su problemi počeli prije 12 godina, kada je u blizini zgrade izgrađen veliki trgovinsko-ugostiteljski objekat.

"Naiđu kola brzo, prikoče, nagrde čovjeku garederobu, ne može se prići da se uđe u soliter. Kad je suvo, brzo voze diže se velika prašina. To je nesnošljivo", saopštio je Luka Vojinović, stanar solitera.

"Samo jednom su došli iz uprave ovog objekata i tražili 70 odsto mi, a 30 odsto oni da finansiraju asfaltiranje. Mi, sirotinja, da državi i firmama koje zgrću pare asfaltiramo put. Gdje to ima? Ima, ali samo kod nas", istakao je Slobo Nikčević, stanar solitera.

Kako je soliter na frekventnoj lokaciji, stanari tvrde da u svako doba dana prolaznici vrše nuždu pored zgrade, zbog čega ne mogu ni djecu da puste u dvorište, a na neprijatnosti koje doživljavaju svakodnevno gotovo da su navikli.

"Nigdje u Nikšiću koji je drugi grad po broju stanovnika nema javni WC. Gdje je javni WC? Oko naše zgrade, naših garaža, trafostanica i ovdje gdje je ovo smeće. Oni nemaju nikakvog obzira prolaze li tuda ljudi, prolaze li djeca. Svi tu rade oko našeg solitera, u ulazu, dan-noć", kazao je Nikčević.

Stanari tvrde da su prije 12 godina pokušali da riješe problem sa Opštinom ali bezuspješno. Nikčević je povodom brojnih problema nedavno išao u Komunalnu policiju i inspekcijske službe u Nikšiću, gdje su se svi proglasili nenadležnim za ove probleme i uputili ga na Upravu za inspekcijske poslove u Podgorici, što ga je dodatno revoltiralo.

"Svi samo okreću leđa, ajde tamo, ajde ovamo, samo da te skinu s dnevnog reda", rekao je Nikčević.

Iz Opštine Nikšić danas nijesu bili u mogućnosti da obezbijede sagovornika i odgovore da li su upoznati sa problemima stanara solitera i u čijoj je nadležnosti je uređenje prilazne ulice.

Iz kompanije Merkator Crna Gora koja je vlasnik trgovinsko-ugostiteljskog objekta pored solitera, kazali su da neasfaltirani prolaz nije u njihovom vlasništvu te da nijesu u obavezi da ga asfaltiraju, ali da su spremni da pomognu da se stanje popravi i nađe rješenje koje odgovara svima.

Bonus video: