Brajović: Nisam čekao zadnji čas da prijavim nepravilnosti u radu UP

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o spornim ugovorima za nabavku i održavanje informacionih sistema
91 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2013. 19:04h

Bivši ministar unutrašnjih poslova i aktuelni ministar saobraćaja Ivan Brajović potvrdio je da je tim Ministarstva unutrašnjih poslova prošle godine utvrdio nepravilnosti u radu Uprave policije dok je njen direktor bio Veselin Veljović. Brajović je objasnio i kako je došlo do otkrivanja navodnih malverzacija u poslovanju.

"Novi zakon o unutrašnjim poslovima stupio je na snagu u avgustu i tada je Ministarstvo donijelo odluku da objedini finanisijske službe i službe za informacionu tehnologiju. Kada je to urađeno, moji saradnici su mi saopštili da su uočili određene nepravilnosti i, naravno, radili su na identifikovanju tih nepravilnosti".

O kakvim tačno nepravilnostima je riječ Brajović nije odgovorio, ali je kazao da je o svemu obavijestio nadležne organe. On je ujedno demantovao tvrdnje da je sve to prijavio samo nekoliko dana prije napuštanja fotelje ministra unutrašnjih poslova.

Tužilaštvo istražuje ko je sve rasipao za Veljovićevog mandata >>>

"Svakako da sam o tome obavijestio sve nadležne organe u Crnoj Gori tokom septembra i oktobra, a onda sam te informacije koje su mi dostavljene predao državnom tužiocu da pogleda, da ispita te navode, na kraju krajeva da konsultuje zaposlene u MUP-u i čuje njihovo mišljenje o svemu.

I to nije bilo samo nekoliko dana pred istek mog mandata, bilo je tada kada sam ja bio u punom mandatu ministra unutrašnjih poslova", kazao je Brajović, dodajući da vidi da je slučaj izazvao interesovanje javnosti, te da "računa da će nadležni organi reagovati ako utvrde neke nepravilnosti i da će voditi dalji postupak".

Specijalno tužilaštvo je prije dva dana počelo prikupljanje dokumentacije povodom tvrdnji Brajovića.

Tužilaštvo provjerava Brajovićeve tvrdnje o malverzacijama u policiji >>>

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o spornim ugovorima za nabavku i održavanje informacionih sistema, koje je potpisala šefica tog Odjeljenja Tatjana Drobnjak, dok je njen pretpostavljeni bio Dragoslav Minić, smijenjeni pomoćnik bivšeg direktora Veselina Veljovića i rukovodilac Sektora u čijoj nadležnosti su, između ostalog, bili i informacioni sistemi, ali i gazdovanje budžetom u Upravi policije.

Galerija

Bonus video: