Opozicija zajedno nastupa na izborima u Nikšiću?

Rezultati istrage u slučaju Drago Đurović, kako sada stvari stoje će ili dovesti do bojkota izbora ili do nastupa ujedninjene opozicije
27 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2013. 19:28h

Lokalni izbori u Nikšiću zakazani za 9. mart mogli bi donijeti nastup ujedinjene opozicije.

Kako su TV Vijesti potvrdili iz opozicionih partija, prije svega Demokratskog Fronta, ideja postoji, ali ne i zvanični stav o toj mogućnosti jer se prije svega čeka odluka tužilaštva povodom istrage o političkoj korupciji u slučaju Draga Đurovića.

To će, kako sada stvari stoje ili dovesti do bojkota izbora ili do nastupa ujedninjene opozicije, uz uslov da se tom novom bloku priključe i sve male lokalne opozicione partije.

Ideja postoji...

U Demokratskom Frontu ne kriju da bi novi lokalni izbori u Nikšiću u martu mogli ujediniti sve opozicione partije, računajući i one male koje su na minulim izborima, zahvaljujući Dontovoj formuli, samo išle na ruku vladajućoj koaliciji.

"U organima Fronta postoji ideja o ujedninjenoj opoziciji u Nikšiću. Meni je prihvatljiva ideja da se opozicione partije, zajedno sa onim malim, ujedine kako bi se pobijedila koalicija "za evropski Nikšić", kaže odbornik Fronta Janko Milatović.

TV Vijesti

Ujednijena opozicija zasad je samo ideja o kojoj zvaničnih razgovora između partija nije bilo potvrdili su u lokalnom SNP-u, ali o toj ideji bi imali pozitvno mišljene samo ukoliko bi svi, "i mali i veliki" nastupili zajedno.

"Ujednjiena opozicija ne znači koaliciju tri partije već objedinjavanje svih političkih subjekata u Nikšiću što se prošlog puta nije desilo. Ta varijanta mi je mnogo bliža i ja bih je zastupao na glavnom odboru", kazao je odbornik SNP-a Dragutin Raičević.

Šta bi na glavnom odboru zastupali u Pozitivnoj Crnoj gori danas nijesu željeli direktno da odgovore.

"Mogu reći da se razmišlja o toj ideji. Međutim, imajući u vidu da je to zaista jedna velika stvar, o tome se moraju odredtiti najveći organi stranke, znači nije pitanje koje je jednostavno odgovoriti", kazao je Rade Milošević iz Pozitivne Crne Gore.

Slučaj Drago Đurović

Priču o zajedničkom nastupu opozicije koči i istraga o političkoj korupciji u sllučaju Draga Đurovića, pa u zavisnosti od rezultata istrage se opozicija odluči na jedinstveni bojkot lokalnih izbora.

"Po meni ključ cijelog problema leži u tome kako će se tužilaštvo odrediti o krupciji odnosno nekorupciji", kazao je Milatović.

Sličnog stava je i Milošević koji je kazao da će se u odnosu na rezultate istrage odlučiti šta dalje.

"Prvo moramo razmisliti da li će se uopšte izlaziti na izbore", kaže Milošević.

Iz SNP-a su kazali da im je bliža opcija bojkota jer bi se tako ispoštovala volja građana iskazana na izborima 14. oktobra.

Galerija

Bonus video: