Vukčević: Da sam rekao što i Đukanović slali bi me na posmatranje

Dakićevci su danas ujedno obilježili 24 godine Antibirokratske revolucije, kojom je 1989. godine smijenjena komunistička vlast u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2013. 18:54h

Bivši radnici podgoričke fabrike Radoje Dakić još jednom su preotestovali ispred Vlade i Skupštine, nezadovoljni što im još nisu isplaćena potraživanja od 45 miliona eura.

Dakićevci su danas ujedno obilježili 24 godine Antibirokratske revolucije, kojom je 1989. godine smijenjena komunistička vlast u Crnoj Gori, javlja TV Vijesti.

Za sve svoje nevolje okrivili su premijera Mila Đukanovića, a Milan Vukčević iz Koordinacionog odbora "Radoja Dakića" je komentarišući ekspoze Đukanovića kazao da bi njega poveli na psihijatrijsko posmatranje da je on rekao tako nešto.

On je ranije najavio podnošenje krivične prijave protiv Đukanovića, kazavaši da je premijer na sjednici Skupštine 4. decembra, kada je izabrana vlast u parlamentu, iznio više konstatacija koje nijesu tačne čime je doveo u zabludu poslanike i došao do parlamentarne većine tako da plate radnika "Dakića" nijesu ušle u budžet za narednu godinu.

Protestuju od 2009.

Bivši radnici i povjerioci podgoričke fabrike od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona eura.Glavnica duga iznosi oko 30 miliona eura, pripadajuće kamate koje je potvrdio Viši sud još sedam miliona eura, a pravo na isplatu ima 1,65 hiljada bivših radnika.Radnicima je pravosnažnim sudskim presudama dodijeljeno zemljište vrijedno oko 40 miliona eura koje ne mogu da prodaju.

TV Vijesti, Jelena Ćorluka

Kompanije Zetagradnja i Čelebić su 27. oktobra prošle godine odustale od kupovine tog zemljišta, površine 221 hiljadu kvadratnih metara, za koje su nudili 35,4 milionaeura.Konzorcijum šest crnogorskih firmi, kojeg su činili Voli, Bemax, Novi Volvox, Kroling, Normal kompani i Master inženjenjering za zemljište je nudio 27 miliona eura.

Bonus video: