Aleksić: Drašković ne može da dobije doživotnu naknadu zato što je Srbin i nije režimlija

"Znam ja, a zna i gospodin Drašković da su četiri najprestižnije verzije u boksu WBC, WBO, WBA i IBF. Ovu su najprestižnije verzije, ovo su tradicionalno najvažnije verzije u boksu. Prema tome ova norma je urađena po mjeri", kazao je Janović
3 komentar(a)
Budimir Aleksić, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Budimir Aleksić, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 21.06.2018. 18:42h

U Skupštini je završena rasprava o Predlogu novog Zakona o sportu, koji za vladajuću većinu predstavlja kvalitetno rješenje.

Dio opozicije smtara da se radi o diskriminatorskom zakonu, dok ga pojedini vide kao loš zakon, koji je motivisan interesima.

Rasprava je trajala skoro četiri sata.

U Vladi i Demokratskoj partiji socijalista (DPS) smatraju da se radi o kvalitetnom rješenju, koje će unaprijediti ovu oblast.

"Imamo pred sobom jedan dobar zakon, sveobuhvatan zakon o sportu i rekao bih da ipak na neki način otvaramo jednu novu stranicu", istakao je Predrag Sekulić, poslanik DPS.

"Nemam problem da to kažem, bilo je javašluka u ovoj oblasti, sad smo tu da taj javašluk uredimo. Sa ovim zakonom idemo još korak naprijed. Želimo da se na pravi način odužimo svima onima koji se bave sportom, a i da našim velikim sportistima na pravi način ukažemo to poštovanje", kazao je ministar sporta Nikola Janović.

Kada je riječ o vrhunskim sportistima, u Demokratskom frontu (DF) nemaju dilemu da se radi o diskriminatorskom zakonu, jer je, kako su naveli, učinjena velika nepravda prema bivšem svjetskom bokserskom šampionu Nikšićaninu Ratku Draškoviću, zbog njegove nacionalne pripadnosti.

"Imamo situaciju da šampion, prvak svijeta u WBU verziji u boksu ne može da dobije doživotnu novčanu naknadu kao vrhunski sportista iz jednostavnog razloga zato što nije režimlija, pripadnik je srpskog naroda. Dakle, školski primjer brutalne nacionalne diskriminacije u sportu", kazao je Budimir Aleksić, poslanik DF-a.

"Znam ja, a zna i gospodin Drašković da su četiri najprestižnije verzije u boksu WBC, WBO, WBA i IBF. Ovu su najprestižnije verzije, ovo su tradicionalno najvažnije verzije u boksu. Prema tome ova norma je urađena po mjeri", kazao je Janović.

<

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović ističe da je riječ o lošem zakonu, koji je, kako je naveo interesno motivisan.

"Možda se zakon usvoji u ovakvom obliku kakav jeste, ali ja vam garantujem da će napraviti loše posljedice za sport", poručio je Damjanović.

Tokom današnje rasprave nije se govorilo o odredbama koje se odnose na izmirivanje ili preuzimanje dugova i obaveza sportskih organizacija u slučaju njihovog gašenja. Opozicija je uložila više amandmana, a poslanici će se o Predlogu ovog Zakona naknadno izjasniti.

Bonus video: