Lekić: Institucije se takmiče u tome ko je odaniji "vrhovnom šefu"

Lekić je u intervjuu za TV Vijesti da je bitnije kako će građani odlučiti, nego šta će partije odlučiti
27 komentar(a)
Ažurirano: 31.12.2012. 11:44h

Lider Demokratskog fronta i kandidat za predsjednika Crne Gore, Miodrag Lekić kaže da se njegova kandidatura zasniva na mnogim snagama poput kulturnih, nevladinih i sličnih asocijacija, a ne samo na Frontu kao koalicionom savezu.

Lekić je u intervjuu za TV Vijesti da je bitnije kako će građani odlučiti, nego šta će partije odlučiti, tj. uz koga će stati u trci za predsjednika.

On je rekao da vjeruje da može da prođe u drugi krug izbora, jer se u suprotnom ne bi kandidovao.

"Postoji u Crnoj Gori uspon demokratske svijesti, a to podrazumijeva zahtjev da institucije vrate svoje dostojanstvo, u smislu da se međusobno kontrolišu. Da postoji podjela vlasti, a ne da se takmiče ko će biti odaniji „vrhovnom šefu“. Prema tome, institucija predsjednika države treba da vrati svoju autonomnost i u tom smislu računam da će građani prepoznati upravo takav jedan program, takvu jednu platformu i da će podržati takvog kandidata“, kazao je Lekić.

Lekić je kazao da ne razmišlja o tome ko će mu biti protivkandidat, jer između ostalog ni DPS to ne zna jer "glavni šef nije odlučio, oni ne znaju na koga on tipuje".

"Meni je žao ako sam stvorio neki utisak misterioznosti, pošto nemam pravo na to, niti je to posebno zanimljivo. Ne kandidujem se zbog lične ambicije, nego zbog osjećaja odgovornosti, jer sam predložen i ja sam se pred tim činom ozbiljno zamislio i upravo zbog tog osjećaja odgovornosti sam morao dobro da analiziram i ništa tu nije bilo iza kulisa, tajno. Sad su stvari jasne i mislim da je sve u redu“, zaključuje Lekić

Galerija

Bonus video: