Za Novu neko u Las Vegas, neko kući i bez gozbe

Dok je praznična groznica zahvatila veliki dio građana, penzioneri su razvili imunitet pa ih ta bolest zaobilazi u širokom luku
6 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2012. 19:17h

U susret najluđoj noći potrebno je spremiti trpezu i smisliti šta da se obuče, tome dobro dođu akcije u marketima u sniženja u buticima. Zato su gužve u tržnim centrima neizbježne. I dok ima onih koji i posljednji cent potroše na nekom od sniženja penzionerima svaki euro velik, pa imje prvi dan u godini isti kao i ostalih 364.

Dok je praznična groznica zahvatila veliki dio građana, penzioneri su razvili imunitet pa ih ta bolest zaobilazi u širokom luku. Nikoli Ristovom, koji u Novu ulazi sa već umanjenim budžetom zbog Vladine odluke da zamrzne penzije, novogodišnja trgovina ni ne pada na pamet. "Moja je mala da živim a ne da praznikujem". Nikola nije trgovao za praznik, smatra da je to dan kao i svaki drugi.

Oni sa dubljim džepom sebe su već častili odmorom iz snova. U Istanbulu on košta 355 eura, u Rimu 20 eura više. Nova godina u Parizu košta skoro pola hiljade dok ima i onih koji će se za 700 eura ugrijati u Dubajiu.

TV Vijesti, Ana Manojlović

Agencije su već profitirale, jer je bilo novca i za putovanje preko okeana, kao sto je to recimo slučaj sa sa Los Anđelesom i Las Vegasom. Uprkos tome sto je ova godina poznata kao godina krize turističke agencije ne osjećaju.

Ali se kriza osjetika kad se pretjera u trgovini ili putovanjima i pritom zaboravi da je januar upravo zbog toga najduzi mjesec u godini. Dok će neki o tome misliti od sredine mjeseca, penzioneru Nikoli Ristovom to nije problem, on je navikao da svakog mjeseca dobro isplanira budžet. "Struja ,voda, smeće, to je oko 140 eura. Znači od 250 eura ostaje 110 pa onda neka je tu ekonomiju naprave ministri, premijeri i ko god hoće ako to može biti dovoljno" kaže Ristov.

Ove godine i zaposleni će više razumjeti panzionere kad im januarska plata bude umanjena za krizni porez.

Bonus video: