Uhapšeno troje ljudi osumnjičenih za ubistvo Vasovića

Iz Uprave policije saopšteno je da su zbog ubistva uhapšeni Goran Vešović (32) i Darko Milošević (34)
935 pregleda 49 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2012. 18:15h

U pucnjavi koja se kasno sinoć dogodila u Beranama poginuo je Zoran Vasović (41), a povrijeđen je Nikola Vuksanović (25) i Anđela Obradović (19).

Iz Uprave policije saopšteno je da su zbog ubistva uhapšeni Goran Vešović (32) i Darko Milošević (34) i Petra Vujovića (26).

Ranjeni su van životne opasnosti.

Ubistvo se dogodilo ispred diskoteke "Klub 29", koja se nalazi u sklopu fudbalskog stadiona Berana.

Kako javlja Televizija Vijesti, na Vasovića, Vuksanovića i Obradović je ispaljena kiša metaka, kada su izašli iz diskoteke i krenuli ka Vasovićevom džipu.

Kako se pretpostavlja, jedan od napadača je nakon ranjavanja Vasovića pritrčao i sa dva metka iz neposredne blizine usmrtio Vasovića.

Zoran Vasović, Foto: Beća Čoković

Zoran Vasović (41) široj javnosti je poznat zbog tužbe protiv službenika beranske policije Vlajka Babovića, Milana Boričića, Željka Došljaka ,Gligorija Šćekića i Svetislava Barjaktarevića, zbog postojanja sumnje da su kao saizvršioci počinili "teško ubistvo u pokušaju".

Oni su, kako stoji u zahtjevu, 5.novembra, 2007.godine oko 22.40 časova, na raskrsnici Ulica 13. jula i Svetoga Save u Beranama,"na svirep i podmukao način pokušali da ubiju" Vasovića, Nedjeljka Z. Pekovića (26) i Zlatibora V. Vrhovca (18).

Obrnute uloge

Obračun u Beranama imao je ranije svoj epilog kada su se na optuženičkoj klupi našli Vasović zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja, Peković za nedozvoljeno držanje oružja i Vrhovac za „sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Viši sud u Bijelom Polju oslobodio ih je od optužbe a takvu presudu potvrdio je i Apelacioni sud.

TV Vijesti, Boban Obradović

Prema toj optužnici, Vasović je navedenog dana na navedenom mjestu pokušao da ubije policajce Barjaktarevića, Šćekića i Boričića dok su obavljali svoju dužnost. Navodi se da su u trenutku kada su pripadnici interventnog voda pokušavali da zaustave džip “grand čiroki“ radi kontrole, Vasović koji je bio na mjestu suvozača kroz otvorena vrata iz pištolja „CZ“ prema njima ispalio tri metka koja ih nijesu pogodila.

Ranjeni Nikola Vuksanović je sredinom aprila osuđen na tri godine zatvora zbog krivičnog djela "neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga" i ukinulo mu pritvor.

Vuksanović se teretio da je 14. februara 2012. u porodičnoj kući u beranskom naselju Buče radi prodaje držao 58,22 grama heroina upakovanog u šest ručno pravljenih zamotuljaka.

Galerija

Bonus video: