Nagrađeni najbolji studenti Univerziteta Crne Gore

Jedan od nagrađenih, kaže da je teško ostvariti prosjek 10, ali da se trud isplati. Kostić kaže da voli to što je upisao i da je posvećen
233 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2012. 18:19h

Uspjeh najbolja 22 studenta Univerziteta Crne Gore daje nadu u svijetlu budućnost razvoja nauke i društva u cjelini, ocijenio je rektor Predrag Mitanović na svečanoj sjednici Senata.

On je kazao da se nada da će se njihovim dostignućima mjeriti i napredak Univerziteta i dodao da je protekla akademska godina bila ispunjena izazovima za mnoge fakultete, kao i za čitav Univerzitet.

“Mislim da su nas ti izazovi i teški trenuci kroz koje smo prošli još više zbližili i učvrstii u namjeri da UCG postane institicija u kojoj se vrednuje znanje, koje karakteriše izvrsnost u upravljanju i racionalnost u poslovanju”, kazao je Miranović.

On je podsjetio da su u ovoj godini završeni grubi radovi novog objekta u kome će biti smješteni Fakultet političkih nauka, Farmaceutski fakultet i Institut za strane jezike, kao i da je riješeno stambeno pitanje velikog broja zaposlenih.

“Započeli smo mnoge važne projekte, koji će unaprijediti naš naučni i istraživački rad, od koristi za akademsku zajednicu i čitavo društvo. U narednom periodu fokusiraćemo se upravo na poboljšanje tog segmenta visokog obrazovanja-nauke i istraživanja”, rekao je on.

Na današnjoj sjednici proglašeno je i nagrađeno 22 studenata Univerziteta, koji su dobili novčanu nagradu u iznosu od 165 eura, dok će naredne godine mjesečno primati po 55 eura.

Student elektrotehničkog fakulteta, Vladimir Kostić, nagrađen je kao najbolji student tog fakulteta sa prosjekom 10.

TV Vijesti, Marko Mišić

Kaže da je vrlo naporno postići takav rezultat, ali da se trud isplati. Kostić kaže da voli to što je upisao i da je posvećen.

Uprkos brojnim obavezama, učenju po pet do šest sati dnevno, kaže da se sve može postići.

Iako bi volio da se usavršava u inostranstvu, Kostić kaže da svoju budućnost vidi u Crnoj Gori.

Na osnovu prosjeka 10 nagrađene su i Marija Jojić, studentkinja Filozofskog fakulteta, Ivana Dedić sa Fakulteta dramskih umjetnosti, studentkinja Fakulteta političkih nauka Anđela Vujković i Irena Ćulafić, studentkinja Ekonomskog fakulteta.

Sa prosjekom 9.94 nagradu je dobio i Drago Jovanović (Biotehnički fakultet). Osim njih, nagrade su dobili i student Građevinskog fakulteta, Jovan Furtula (9.91), Luka Grubiša sa Mašinskog fakulteta (9.85) I Amina Kučević sa Farmacije (9.85).

Studentkinja Fakulteta likovnoh umjetnosti, Romana Pehar, sa prosjekom 9.83, nagrađena je od Univerziteta, kao i Milja Bakić sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo (9.81) i Bjanka Božović sa Medicinskog fakulteta (9.74). Univerzitet je nagradio i studenta Prirodno-matematičkog fakulteta, Krsta Prorokovića sa prosjekom 9.73, Anu Popović studentkinju Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje (9.68), Anu Zeković, sa pravnog fakulteta i sa prosjekom 9.63.

Takođe, kao najbolji student izabrani su i Anja Marković sa Arhitektonskog fakulteta (9.58), Milica Raičević sa Instituta za strane jezike ( 9.48), Tijana Milivojević sa Metalurško-tehnološkog fakulteta(9.42) i Sonja Vojvodić studentkinja Muzičke akademije sa prosjekom 9.41.

Kao najbolji student izabrani su i Nebojša Crnogorčević student Fakulteta za pomorstvo (9.38), Hasanđekaj Škresa sa Studijskog program za obrazovanje učitelja na albanskom jeziku sa prosjekom 8.25 i student Fakulteta primijenjene fizioterapije, Nikola Mijatović koji ima prosjek 8.25.

Bonus video: