Đukanović: Moramo da štedimo, da bi izbjegli još drastičnije mjere

Premijer je pojasnio i da je Vlada to uradila “dovoljno socijalno-senzibilno štiteći interese socijalno najranjivijih grupa”
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2012. 19:22h

Premijer Milo Đukanović kazao je da će Vlada morala da donese odluku o štednji kako bi izbjegla mnogo drastičnije mjere koje bi morala da uvede tokom ove i naredne godine.

Prema najavama ministra finansija Radoja Žugića Vlada će dodatno sa tri odsto oporezivati plate koje u bruto iznosu imaju više od 400 eura, odnosno 267 eura neto.

“Uradili smo ono što smo morali. Potpuno svjesni da to nijesu mjere kojima se stiču politički rejting poenti, ali su to mjere koje nam pomažu da izbjegnemo mnogo drastičnije mjere koje bi se morale povlačiti već tokom ove i svakako tokom naredne godine”, saopštio je Đukanović na novogodišnjem prijemu u vili “Gorica”.

TV Vijesti, Nemanja Živaljević

Premijer je pojasnio i da je Vlada to uradila “dovoljno socijalno-senzibilno štiteći interese socijalno najranjivijih grupa”. “Vjerujem da smo povlačeći te nepopularne poteze obezbjedili princip socijalne pravednosti”, kazao je Đukanović i dodao da su uštede pokušali da obezbjede od onih koji su u stanju da lakše podnesu dodatno “stezanje kaiša”.

Prema njegovim riječima, Vlada sve to čini zbog povećanja društvenog proizvoda, stvaranja uslova za unaprjeđenje životnog standarda i obezbjediti povlačenje države sa administrativnog uplitanja u ekonomiju.

Galerija

Bonus video: